Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Official Trailer

Colin Firth Cuba Memperdayakan Nazi Dalam Trailer Filem Perang Operation Mincemeat

Trailer rasmi untuk filem perang drama Operation Mincemeat arahan John Madden telahpun dilancarkan, dibintangi Colin Firth, Matthew Macfadyen, Jason Isaacs, dan ramai lagi. 

Dalam trailer Operation Mincemeat, dua pegawai perisikan Britain telah mencadangkan strategi perang tidak konvensional yang bertujuan untuk menipu Nazi daripada mengganggu rancangan serangan Pihak Berikat di Sicily.


Warner Bros. International akan melancarkan filem ini dipawagam UK pada 7 Januari 2022, manakala Netflix akan menjadi pengedar untuk pasaran Amerika Utara. Tarikh tayangan di Malaysia masih diketahui.

Diilhamkan oleh kisah sebenar yang luar biasa, Operation Mincemeat berpusat pada idea yang akan mengubah perjalanan perang. Filem ini dibintangi oleh Colin Firth (The King’s Speech), Matthew Macfadyen (Succession), Kelly Macdonald (Boardwalk Empire), Jason Isaacs (Harry Potter), Johnny Flynn (Emma), Penelope Wilton (Downton Abbey), Tom Wilkinson (Batman Begins), Simon Russell Beale (Death of Stalin), dan ramai lagi.

Sinopsis:

“Ditetapkan pada tahun 1943, Pihak Bersekutu bertekad untuk melepaskan genggaman Hitler terhadap Eropah yang dijajah dengan merancang serangan habis-habisan di Sicily; tetapi mereka menghadapi cabaran yang mustahil – bagaimana melindungi kekuatan pencerobohan besar-besaran dari kemungkinan pembunuhan besar-besaran, ”

“Segalanya bergantung kepada dua pegawai perisikan yang luar biasa, Ewen Montagu dan Charles Cholmondeley, untuk memimpin strategi disinformasi perang yang paling terinspirasi dan mustahil – berpusat pada agen rahsia yang paling tidak mungkin: orang yang sudah mati.”

Operation Mincemeat diarahkan oleh John Madden (Shakespeare in Love) dari lakon layar yang ditulis oleh Michelle Ashford, berdasarkan buku Ben Macintyre dengan judul yang sama. Ia diterbitkan oleh Charles S. Cohen, Iain Canning, Emile Sherman, dan Kris Thykier.

Related posts

Aquaman and the Lost Kingdom: Amber Heard Dilepaskan Dari Kontrak, Tidak Pasti Berapa Banyak Babaknya Dipotong

Kakimuvee

Projek Captain Carter Dikhabarkan Sedang Dalam Pembangunan

Kakimuvee

Marvel Studios Lancar Trailer & Poster “She-Hulk: Attorney at Law” Untuk Siri Disney+ Hotstar Yang Akan Datang

Kakimuvee

Trailer “Mat Kilau” Papar Perjuangan Anak Bangsa Melawan Penjajah

Kakimuvee

Gambar Terbaru “Ms. Marvel” Goda Kuasa Yang Dimiliki Kamala

Kakimuvee

Barisan Penulis “Doctor Strange 2” Pernah Bincangkan ‘Cameo’ Deadpool

Kakimuvee

Leave a Comment