Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Tempatan

CLUB MICKEY MOUSE KEMBALI DENGAN MUSIM 4, TAYANGAN EKSKLUSIF DI DISNEY + HOTSTAR BERMULA 28 JULAI

TERBITAN AKSI LANGSUNG ORIGINAL MALAYSIA DAN ASIA TENGGARA PERTAMA TERSEBUT BAKAL DIBIARKAN DI DISNEY+ HOTSTAR. MOUSE CLUB MICKEY KEMBALI DENGAN 13 EPISOD, LEBIH PERMAINAN, LAGU DAN TARIAN!

Disney+ Hotstar mengumumkan tayangan perdana eksklusif bagi terbitan aksi langsung Original, Club Mickey Mouse Musim 4 di platformnya bermula 28 Julai 2021. Musim baharu dinanti-nantikan ini terdiri daripada 13 episod, yang masing-masing menyajikan tema dan muzik yang asli lagi unik, dengan lebih keseronokan, tarian, lagu, permainan dan aksi akrobatik berbanding musim sebelumnya! Episod-episod baharu akan disiarkan sekali seminggu pada setiap Rabu bermula 28 Julai 2021, dengan episod terakhir pada 20 Oktober 2021.

Musim baharu ini menyaksikan penyertaan Eric Lau Lofstedt, 22, personaliti media sosial dan pemenang empat kali Pingat Emas Wushu Antarabangsa KL, sebagai Ketua Mouseketeer baharu, serta penampilan Melynna Rose, 14, dari Disney Wizards of Warna Walk buat julung kali sebagai Mouseketeer paling muda. Mereka akan disertai lima Mouseketeer yang asal – Wafiy yang gila-gila, Erissa yang sentiasa teruja, Gabriel yang suka bergurau senda, Faiz yang menawan, serta Ellya yang penuh bersemangat.

Musim 4 turut memaparkan barisan kru berbakat yang diketuai Penerbit Eksekutif, Lina Tan, yang menerajui penerbitan berkenaan menerusi gandingan dengan pengarah pemenang anugerah, Shamyl Othman, serta Pengarah Muzik yang kembali beraksi, Audi Mok, yang dinobatkan sebagai pemenang anugerah Anugerah Industri Muzik (AIM).

Lebih menarik, musim baharu ini turut membawakan penampilan khas tetamu-tetamu selebriti baharu, terdiri daripada barisan pelakon Alif Satar, Sean Lee, Nabil Mahir, Elaine Daly dan Alyssa Dezek; Angkasawan Malaysia Dr Faiz Khaleed; genius matematik Yaashwin Sarawanan; penyanyi Sarah Suhairi dan De Fam; penyelam Olimpik Cheong Jun Hoong; serta pempengaruh (influencer) Cupcake Aisyah.

Di samping itu, sebuah siri Internet pendek bertajuk It’s Game Time akan dilancarkan seiring musim baharu ini. Sembilan ‘webisode’ pendek bakal disiarkan menerusi laman Instagram dan YouTube Club Mickey Mouse, yang akan menyaksikan ahli-ahli Mouseketeers berentap dalam pelbagai cabaran mengujakan! Dengan berdasarkan episod-episod yang disiarkan, semua cabaran ini bertujuan menghiburkan hati para peminat sepanjang musim ini.

Club Mickey Mouse juga akan mengujakan para peminat dengan tayangan perdana YouTube eksklusif bertajuk Club Mickey Mouse Fan Fest pada 24 Julai 2021, jam 4 petang bagi membolehkan peminat bertentang mata dan berborak-borak dengan ahli-ahli Mouseketeer secara maya. Jadi, ikutilah laman YouTube DisneyPlus Hotstar Malaysia bagi menikmati tayangan perdana siaran langsung ini!

Ketua Mouseketeer, Eric Lau Lofstedt berkongsi, “Peminat Club Mickey Mouse bakal mengalami satu pengembaraan menakjubkan! Musim 4 bukan sahaja akan kembali dengan semua ciri hebat asal, tetapi dengan lebih lagu dan muzik asli, koreografi tarian baharu, satu ‘webisode’ eksklusif serta lebih banyak lagi ‘backflip’! Saya telah melihat dengan mata sendiri bakat serta dedikasi semua artis dan kru yang menyertai musim ini. Semoga peminat kami, tidak kira lama mahupun baru, dapat berseronok, belajar, menyanyi dan menari bersama kami.”

Club Mickey Mouse telah menghiburkan kanak-kanak dari generasi ke generasi dengan barisan muzik, komedi, permainan serta penampilan tetamu selebriti. Musim 1 hingga 3 kini kini tersedia untuk penstriman di Disney+ Hotstar, manakala episod-episod baharu Musim 4 akan disiarkan setiap minggu, bermula 28 Julai 2021.

Pengguna boleh melanggan Disney+ Hotstar menerusi DisneyPlusHotstar.my atau memuat turun aplikasi Disney+ Hotstar pada peranti Android atau iOS untuk menikmati penstriman dengan RM54.90* selama tiga bulan. Di samping itu, pelanggan Astro Movies Pack boleh mengaktifkan manfaat istimewa mereka di astro.com.my/Disney dan mula menikmati rancangan kegemaran mereka di Disney+ Hotstar. Pakej khas dengan Disney+ Hotstar juga tersedia untuk pelanggan Astro lain di astro.com.my/Disney.

Related posts

Kutipan Polis Evo 3 Meningkat Sehingga RM3.4 Juta

Kakimuvee

Viu Lancar Drama Thriller Psikologi, Mengubah Memori Manusia Dalam Alter-Naratif

Kakimuvee

Polis Evo 3 Kutip RM1.3 Juta Pada Tayangan Awal

Kakimuvee

Pengusaha Panggung Wayang Nafi Sabotaj Filem Anwar: The Untold Story

Kakimuvee

That Cover Girl & Budak Flat Menjadi Kandungan Tempatan Pertama Prime Video

Kakimuvee

Astro Shaw Lancar Trailer Rasmi Pertama ‘Polis Evo 3’

Kakimuvee

Leave a Comment