Berita

Captain Marvel Tepati Ramalan, Raih lebih $700 Juta Pada Minggu Kedua.

Views

Captain Marvel terus mencatatkan kutipan yang cukup memberangsangkan apabila berjaya meraih lebih $760 juta pada minggu kedua tayangannya. China menjadi penyumbang terbesar untuk pasaran antarabangsa dengan kutipan sebanyak $104 juta, diikuti Korea Selatan sebanyak $24 juta dan United Kingdom sebanyak $16 juta dolar.

Untuk pasaran domestik Amerika Syarikat, Captain Marvel menambah $69 juta pada mimggu kedua dan menjadi jumlah keseluruhan sebanyak $266 juta dolar. Kutipan terkini Captain Marvel meletakkan filem tersebut ditangga ke-11 senarai kutipan filem-filem Marvel.

Captain Marvel akan mengisahkan tentang Carol Danvers yang bakal menjadi adiwira paling hebat di galaksi semasa Bumi terperangkap dalam perang galaktik antara dua bangsa makhluk asing iaitu Kree dan Skrull. Ianya akan berlatarbelakang awal 90an dan akan menceritakan sejarah yang tidak pernah ditunjukkan dalam Marvel Cinematic Universe.

Filem ini turut dibintangil oleh Samuel L. Jackson, Clark Gregg, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, McKenna Grace, Annette Bening, dan Jude Law.

Captain Marvel kini sedang ditayangkan dipawagam-pawagam tempatan.

Kakimuvee - Portal Informasi Perfileman

Tinggalkan Balasan

Add your own review

Rating

shares