Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Captain Marvel Sahkan Akan Sertai Avengers: Infinity War

brie-larson-captain-marvel-vs-thanos-avengers-infinity-war

Filem Avengers: Infinity War telah mengesahkan bahawa pengambaran untuk filem ini akan bermula pada bulan hadapan (Januari 2017). Dengan berita beberapa superhero seperti Captain America, Iron Man, Doctor Strange dan Guardians of the Galaxy dihimpunkan dalam satu filem, peminat dijangka akan menerima watak baru Marvel yang bakal muncul dalam filem arahan Joe and Anthony Russo ini.

Watak yang dimaksudkan ialah Carol Danvers aka Captain Marvel. Aktress yang bakal memegang watak tersebut ialah Brie Larson. Brie yang bakal muncul dalam filem Kong: Skull Island telah disahkan oleh team produksi Marvel untuk turut terlibat dalam filem The Avengers: Infinity War sebelum kemunculannya dalam filem solo, iaitu Captain Marvel yang akan ditayangkan pada tahun 2019.

Cuma tidak dapat dipastikan dalam filem Infinity War, Carol Danvers akan muncul sebagai watak yang belum mempunyai kuasa (kemungkinan sesi pengenalan untuk filem Captain Marvel) ataupun dia sudah memiliki kuasa dan kemunculannya dalam filem tersebut mungkin sebagai watak Cameo semata-mata ataupun scene post-credit filem Marvel.

thanos-infinity-gems

Sementara itu, salah satu watak dalam filem Guardians of the Galaxy, Nebula (Lakonan Karen Gillan) juga dikatakan akan turut sama muncul dalam filem ini. Rumours dikalangan laman-laman hiburan mengatakan,  Nebula akan menyertai Guardians of the Galaxy dan turut sama terlibat bertarung bersama-sama team superhero menentang Thanos. Nebula merupakan antara watak penting dalam filem Guardians of the Galaxy Vol.1 dan mempunyai kaitan dengan Infinity Gauntlet. So, kemunculannya dalam The Avengers: Infinity War kelihatan agak penting untuk plot filem.

Lagipun Nebula, sebenarnya mempunyai dendam terhadap Thanos (rujuk filem GOTG Vol.1)

Nantikan update terbaru mengenai filem The Avengers: Infinity War, kami akan sampai infomasi mengenai filem ini akan datang.

Avengers: Infinity War akan ditayangkan pada 4 May 2018 manakala Captain Marvel ditayangkan pada 8 Mac 2019

Related posts

Luke Evans Sertai Tom Hanks Dalam Filem Disney+ “Pinocchio”

Kakimuvee

“Thor: Love and Thunder” Telah Mulakan Penggambaran Di Australia

Kakimuvee

Warner Bros. Tetapkan Tarikh Tayangan Filem Seram Arahan James Wan “Malignant”

Kakimuvee

John Boyega & Robert De Niro Bergandingan Dalam Filem Terbaru Netflix “The Formula”

Kakimuvee

Sony Umum Tarikh Tayangan “Escape Room 2”

Kakimuvee

Made-For-Theatre Movie ROALD DAHL’S THE WITCHES Premieres Exclusively on HBO GO in Malaysia From This Friday 29 January

Isqandar

Leave a Comment

Add your own review

Rating