Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Captain Marvel Sahkan Akan Sertai Avengers: Infinity War

brie-larson-captain-marvel-vs-thanos-avengers-infinity-war

Filem Avengers: Infinity War telah mengesahkan bahawa pengambaran untuk filem ini akanĀ bermula pada bulan hadapan (Januari 2017). Dengan berita beberapa superhero seperti Captain America, Iron Man, Doctor Strange dan Guardians of the Galaxy dihimpunkan dalam satu filem, peminat dijangka akan menerima watak baru Marvel yang bakal muncul dalam filem arahanĀ Joe and Anthony Russo ini.

Watak yang dimaksudkan ialah Carol Danvers aka Captain Marvel. Aktress yang bakal memegang watak tersebut ialahĀ Brie Larson. Brie yang bakal muncul dalam filem Kong: Skull Island telah disahkan oleh team produksi Marvel untuk turut terlibat dalam filemĀ The Avengers: Infinity War sebelum kemunculannya dalam filemĀ solo, iaitu Captain MarvelĀ yang akan ditayangkan pada tahun 2019.

Cuma tidak dapat dipastikan dalam filem Infinity War, Carol Danvers akan muncul sebagai watak yang belum mempunyai kuasa (kemungkinan sesi pengenalan untuk filemĀ Captain Marvel) ataupun dia sudah memiliki kuasaĀ dan kemunculannya dalam filem tersebut mungkin sebagaiĀ watak Cameo semata-mata ataupun scene post-credit filem Marvel.

thanos-infinity-gems

Sementara itu, salah satu watak dalam filem Guardians of the Galaxy,Ā Nebula (LakonanĀ Karen Gillan) juga dikatakanĀ akan turut sama muncul dalam filem ini. Rumours dikalangan laman-laman hiburan mengatakan, Ā Nebula akan menyertaiĀ Guardians of the GalaxyĀ dan turut sama terlibat bertarung bersama-sama team superhero menentang Thanos. Nebula merupakan antara watak penting dalam filemĀ Guardians of the Galaxy Vol.1Ā dan mempunyai kaitan dengan Infinity Gauntlet. So, kemunculannya dalamĀ The Avengers: Infinity WarĀ kelihatan agak penting untuk plot filem.

Lagipun Nebula, sebenarnya mempunyai dendam terhadap Thanos (rujuk filem GOTG Vol.1)

Nantikan update terbaru mengenai filemĀ The Avengers: Infinity War,Ā kami akan sampai infomasi mengenai filem ini akan datang.

Avengers: Infinity WarĀ akan ditayangkan pada 4 May 2018 manakala Captain Marvel ditayangkan pada 8 Mac 2019

Related posts

Penamat Alternatif ‘John Wick 4’ Telah Dirakam, Tetapi Dibuang Selepas Tayangan Ujian

Kakimuvee

Liv Tyler Akan Kembali Ke MCU Dalam Filem ‘Captain America: New World Order’

Kakimuvee

ZEE5 dan Viu Kini Boleh Diakses di Kedua-dua Astro Ultra dan Ulti Box

Kakimuvee

Box Office: John Wick Lagi Laku Dari Shazam! Fury of the Gods

Kakimuvee

Jonathan Majors Ditahan Kerana Dakwaan Serangan & Keganasan, Keluarkan Kenyataan Nafi Tuduhan

Kakimuvee

Gambar Belakang Tabir ‘Joker 2’ Dedah Pakaian Harley Quinn Lakonan Lady Gaga

Kakimuvee

Leave a Comment