Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

“Bukan Sut Otot DC Atau Marvel” – The Rock Dedah Sut Ikonik “Black Adam”

Pada minggu terakhir penggambaran Black Adam, bintang utama Dwayne Johnson telah kongsikan foto belakang tabir terbaru dari set penggambaran filem DC yang sangat dinanti-nantikan. Foto tersebut, yang anda boleh lihat dibawah, memberikan pandangan pertama kepada penonton sut ikonik anti-wira DC itu. 

Johnson kemudian menggambarkan sut itu sebagai “bukan sut otot DC atau Marvel yang biasa,” menekankan kerja kerasnya untuk mencapai fizikal superhero. Dia juga dilihat menghadap ke jalan panjang yang tampaknya dikelilingi oleh reruntuhan yang menuju ke pintu kuno.

Black Adam akan dipimpin oleh Dwayne Johnson sebagai Teth-Adam atau anti-hera yang digelar Black Ada. Kisa latar belakangnya pertama kali digoda semasa Shazam! yang ditayangkan pada 2019. Ini menandakan debut ‘live-action’ watak itu setelah hanya muncul dalam rancangan animasi dan filem seperti Young Justice. Adaptasi filem ini juga diharapkan dapat menampilkan pengenalan filem live-action dari Justice Society of America.

Menyertai Johnson adalah Pierce Brosnan sebagai Doctor Fate, Noah Centineo sebagai Atom Smasher, Quintessa Swindell sebagai Cyclone, dan Aldis Hodge sebagai Hawkman. Barisan pelakon lain termasuklah Sarah Shahi, Marwan Kenzari, James Cusati-Moyer, Bodhi Sabongui, Mo Amer, dan Uli Latukefu dalam peranan yang tidak didedahkan.

Berdasarkan watak Komik DC yang cipta oleh Otto Binder dan C.C. Beck, filem ini diarahkan oleh Jaume Collet-Serra (The Shallows, Jungle Cruise) dari skrip yang ditulis oleh Rory Haines dan Sohrab Noshiryani. Penerbitnya adalah Johnson, Dany Garcia, dan Hiram Garcia dari Seven Bucks Productions bersama dengan Beau Flynn dari FlynnPicturesCo, dengan Scott Sheldon mengawasi projek untuk FlynnPictureCo.

Black Adam dijadualkan tayangan pada 29 Julai 2022. 

Related posts

Satu Lagi Trilogi Spider-Man Dirancang Selepas No Way Home

Kakimuvee

Keanu Reeves Berminat Untuk Mengulangi Watak Constantine

Kakimuvee

Lelaki Korea Utara Dihukum Mati Selepas Menyeludup ‘Squid Game’ Ke Negaranya

Kakimuvee

Doctor Strange Bertemu Doc Ock Dalam TV Spot Terbaru Spider-Man: No Way Home

Kakimuvee

Netflix & Riot Game Umum Musim Kedua ‘ARCANE’

Kakimuvee

Strim DUNE Di HBO GO Mulai 2 Disember

Kakimuvee

Leave a Comment