Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Bos Warner Bros. Goda Lebih Banyak Filem Lord Of The Ring & Harry Potter


Semasa panggilan pelabur Warner Bros. Discovery baru-baru ini, Ketua Pegawai Eksekutif David Zaslav mendedahkan bahawa mereka sedang merancang untuk memanfaatkan sepenuhnya francais popular, termasuk Lord of the Rings dan Harry Potter.

“Kami akan memberi tumpuan kepada francais,” kata Zaslav.

“Kami tidak mempunyai filem Superman dalam tempoh 13 tahun. Kami tidak membuat Harry Potter dalam 15 tahun. Filem DC dan filem Harry Potter memberikan banyak keuntungan kepada Warner Bros sepanjang 25 tahun yang lalu.

House of the Dragon adalah contoh terbesar; Game of Thrones, mengambil kesempatan daripada Sex and the City. Lord of the Rings – kami masih mempunyai hakcipta untuk membuat filem Lord of the Rings.”

Zaslav kemudiannya menyatakan bahawa dia ingin melihat sama ada mereka boleh “melakukan sesuatu dengan J.K. mengenai Harry Potter di masa hadapan”


Tahun lalu, terdapat laporan yang mengatakan bahawa HBO Max sedang mengintai peluang untuj menghasilkan siri spin-off yang berdasarkan buku popular Harry Potter karya J.K. Rowling dan filem. 

Namun, Warner Bros. segera menafikan dakwaan itu, mengesahkan bahawa “tiada siri Harry Potter dalam pembangunan di studio atau pada platform penstriman.”

Siri tujuh buku Harry Potter telah diadaptasi ke dalam lapan filem yang memperoleh pendapatan lebih $7 bilion di box office seluruh dunia.

Warner Bros juga mempunyai siri prekuel Fantastic Beasts, termasuk Fantastic Beasts dan Where to Find Them, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald dan The Secrets of Dumbledore.

Buat masa ini masih tidak jelas sama ada pihak studio mahu meneruskan dengan perancangan ansuran keempat dan kelimat, seperti yang diumumkan sebelum, memandangkan dua filem terakhir francais itu menerima sambutan hambar dari penonton.


Related posts

Siri Reboot Harry Potter Akan Teroka Buku-Buku Asal Dengan Lebih Mendalam

Kakimuvee

Warner Bros. Discovery & UNIFI Memperluaskan Kerjsama Dengan Pelancaran Pek HBO & HBO GO Di UNIFI TV

Kakimuvee

HOT WHEELS: Mattel Mengadakan Pertemuan Dengan Pengarah

Kakimuvee

Superman Legacy: David Corenswet & Rachel Brosnahan Disahkan Bawa Watak Superman & Lois Lane

Kakimuvee

SUPERMAN LEGACY: Adik Beradik Skarsgård Disenarai Pendek Untuk Watak Lex Luthor

Kakimuvee

Christian Bale Enggan Membuat Penampilan Cameo Dalam Filem The Flash

Kakimuvee