Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Bintang “The Matrix” Keanu Reeves Pernah Menderma 70% Gajinya Untuk Penyelidikan Kanser

Keanu Reeves sememangnya terkenal sebagai “lelaki paling baik Hollywood” dengan beberapa perbuatannya yang baik dan murah hati. Pelakon itu baru-baru ini mengulangi peranannya sebagai Neo untuk filem terbaru The Matrix Resurrections, tetapi laporan terbaru dari The LAD Bible telah mengukuhkan lagi reputasi Reeves sebagai lelaki yang benar-benar baik. 

Menurut laman tersebut, Reeves pernah menderma kira-kira 70 peratus dari bayaran yang diterimanya (dari filem pertama The Matrix pada tahun 1999) untuk penyelidikan kanser. 

Adik perempuan Reeves, Kim, disahkan menghidap leukemia pada tahun 1991, dan bertarung dengan penyakit itu selama 10 tahun. Bintang John Wick itu telah menderma lebih $30 juta daripada gajinya untuk membiayai penyelidikan leukemia, dan dia juga tidak mahu namanya dikaitkan dengan sumbangan itu. Selain itu, Reeves turut menubuhkan badan amal untuk memberi sokongan kepada individu yang menghidap kanser.

Reeves tidak lama lagi akan memulakan penggambaran ansuran keempat dalam francais John Wick, dan dia juga telah menandatangani kontrak untuk projek skrin kecil pertamanya. 

Deadline melaporkan bahawa, pelakon yang mendapat permintaan tinggi itu akan membintangi siri asli Hulu, yang diadaptasikan dari novel tahun 2003, The Devil in the White City karya Erik Larson. Kisah ini memfokuskan pada dua lelaki, seorang arkitek dan seorang pembunuh bersiri, yang mana nasib mereka dikaitkan selama-lamanya semasa di ‘The Chicago World’s Fair’ pada tahun 1893.

Tidak dapat dipastikan sama ada Reeves akan memainkan watak Daniel H. Burnham, seorang arkitek yang cemerlang dan bijak, yang berlumba-lumba untuk mencipta nama di dunia, atau Henry H. Holmes, seorang doktor kacak dan licik yang membentuk “Istana Pembunuhan” farmaseutikalnya sendiri di atas alasan yang adil.

Related posts

Jumlah Penonton “Daredevil” Di Netflix Melonjak Susulan Tayangan “Spider-Man: No Way Home” & “Hawkeye”

Kakimuvee

‘Deleted Scene’ “Hawkeye” Bocor Di Media Sosial, Menampilkan Kingpin & Clint Barton Sewaktu Kecil

Kakimuvee

[TRAILER] Fistful of Vengeance: Iko Uwais Terajui Filem ‘Standalone’ “Wu Assassins”

Kakimuvee

Siri Godzilla & Titans Akan Dihasilkan Di Apple TV+

Kakimuvee

“The Batman” Mungkin Berdurasi Hampir 3 Jam

Kakimuvee

Robert Pattinson Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Terbaru Dari Pengarah Bong Joon Ho

Kakimuvee

Leave a Comment