Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Andrew Garfield Terbuka Untuk Kembali Sebagai Spider-Man


Sudah lebih tiga minggu sejak debut pawagam Spider-Man: No Way Home, dan lebih satu billion peminat Marvel telah menyaksikan kepulangan Tobey Maguire dan Andrew Garfield yang dinantikan ke ‘Spider-Verse.’ 

Selepas berkali-kali menafikan kepulangannya sebagai Spider-Man, Garfield akhirnya mendedahkan pengalamannya kembali sebagai Peter Parker/Spider-Man. 

Bercakap kepada Variety, calon Oscar itu mengakui yang dia terkejut apabila mendapat panggilan daripada Amy Pascal, Kevin Feige, dan Jon Watts kerana dia tidak pernah menyangka akan berpeluang memainkan watak Peter Parker sekali lagi.

“idea itu benar-benar menarik,” kata Garfield.

“Mereka berkata, ‘Anda memainkan watak ini dengan cara anda dan apakah yang anda ingin terokai jika anda diberikan peluang? Jika anda dihantar ke alam semesta yang lain dan bertemu dengan diri anda yang lebih muda dan yang lebih tua, bagaimanakah anda akan memberi respon?’”


Selain itu juga, Garfield turut menyatakan betapa dia berterima kasih kepada Sony dan Marvel kerana memberinya peluang untuk menutup dan menyelesaikan masalah watak Peter Parker versinya, yang mana kisahnya dibiarkan tergantung selepas The Amazing Spider-Man 2. 

“Saya sangat bersyukur,” Garfield mengakui. “Saya benar-benar bersyukur kerana dapat menutup kisah yang longgar untuk watak Peter yang saya mainkan.”

Saya suka watak itu dan saya bersyukur kerana saya dapat bekerjasama dengan pelakon yang luar biasa ini, pengarah yang luar biasa ini, dan Marvel bersama-sama dengan Sony. Ia menggembirakan saya.

Terdapat begitu banyak soalan yang tidak terjawab untuk Peter versi saya, di mana kami meninggalkannya. Saya perlu melangkah semula dan mendapatkan penyembuhan untuknya. Dan juga benar-benar menyokong Peter [Holland], dan menghormati wataknya menyelesaikan trilogi itu, tidak mengganggu atau mengurangkannya.”

Susulan kejayaan No Way Home, peminat mula bersuara mengenai keinginan mereka untuk melihat Maguire dan Garfield dalam projek Spider-Man yang lain, dengan beberapa petisyen yang mahu dua filem yang dibatalkan, Spider-Man 4 versi Raimi dan Amazing Spider-Man 3, diteruskan kembali. 

Apabila penemuramah bertanya sama ada dia mempertimbangkan untuk mengulangi wataknya itu sekali lagi, Garfield mengesahkan bahawa dia sememangnya terbuka untuk kembali ke francais.

“Ya, pasti terbuka kepada sesuatu jika ia dirasakan tepat. Peter dan Spider-Man, watak-watak itu adalah mengenai perkhidmatan, untuk kebaikan yang lebih besar dan banyak lagi. Dia seorang budak kelas pekerja dari Queens yang tahu perjuangan dan kehilangan serta sangat berempati.

“Saya akan cuba meminjam etika kerja Peter Parker dalam hal itu, jika ada peluang untuk berundur dan menceritakan lebih banyak kisah itu, saya perlu berasa sangat yakin dan pasti dalam diri saya sendiri.”

Sumber: Variety


Related posts

Kutipan The Marvels Menyusut 78% Pada Minggu ke-2

Kakimuvee

Pengarah Destin Daniel Berundur Dari Projek Avengers: The Kang Dynasty

Kakimuvee

Matlamat Suci Loki Ditunjukkan Dalam Finale Siri ‘Loki’

Kakimuvee

Tajuk-Tajuk Episod WHAT IF…? Musim 2 Tertiris

Kakimuvee

The Marvels Perlu Kutip Lebih AS$400 Juta Untuk Catat Keuntungan

Kakimuvee

Deadpool 3 Akan Lebih Berani & Sangat ‘R-Rated’

Kakimuvee