Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Anand Gandhi Bekerjasama Dengan Pakar Epidemiologi Untuk Hasilkan Filem Pandemik Berjudul Emergence

Pengarah filem Anand Gandhi bakal menghasilkan filem terbaru yang akan berlatarbelakangkan pandemik berjudul Emergence. Situasi pandemik COVID-19 yang sedang melanda global pada masakini menjadi inspirasi kepada Gandhi dalam pembikinan projek filem terbarunya itu.

“Sudah lama saya menulis sebuah skrip mengisahkan pandemik. Projek ini telah berada dalam perancangan selama lima tahun. Ia telah ditunda atas beberapa sebab, tetapi kini ia menjadi keutamaan saya.

“Filem ini lebih mencabar berbanding filem-filem lain yang pernah saya hasilkan, jadi sebab itu ia mengambil masa lama untuk ditulis. Saya tahu projek ini akan memakan masa untuk disiapkan,” katanya yang dipetik dari Times of India.

Memandangkan dia membikin filem yang berdasarkan subjek sains, Gandhi menganggap ia suatu perkara yang mencabar untuk memastikan jalan ceritanya mudah difahami para penonton. Tambah pengarah filem Ship of Theseus itu lagi, dia turut menemui beberapa orang saintis dan ahli epidemiologi, termasuk Larry Brilliant untuk dijadikan sumber rujukan.

Malah, ahli epidemiologi terkenal dari Amerika Syarikat itu turut diangkat sebagai penerbit eksekutif filem Emergence.

“Dia merupakan seorang ahli epidemiologi yang hebat. Saya beruntung kerana dapat bertemu dan berkongsi idea dengannya. Dia menyukai idea saya dan secara tidak langsung dia menjadi penerbit esksekutif,” katanya.

Biarpun filem itu berkaitan dengan pandemik, namun Gandhi tidak mahu menyatakan krisis COVID-19 yang sedang berlaku memandangkan ia sudah sedia ada dalam fikiran orang ramai.

Sumber: Cinema Online

Related posts

Ji Jin Hee Mesti Membongkarkan Rahsia & Selamatkan Anaknya Dalam Teaser Terbaru “The Tragedy Of One”

Zulaikha

tvN Dedah Poster Misteri “Hometown” Yang Menampilkan Yoo Jae Myung, Han Ye Ri, & Um Tae Goo

Zulaikha

“Voice 4” Berakhir Dengan Rating Tinggi, “The Devil Judge” Rampas Kembali Kedudukan No. 1

Zulaikha

Rating “Voice 4” Meningkat Menjelang Episod Terakhir

Zulaikha

K-Drama Terbaru “The Great Shaman Ga Doo Shim” Kini Boleh Di Strim Di iQiyi

Kakimuvee

Penampilan Kim Min-gwi Dalam Drama ‘Nevertheless’ Disunting Susulan Skandal Curang

Zulaikha

Leave a Comment