Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Siri TV

Amazon Dedah Poster Karakter Pertama Siri “The Lord of the Rings”

Amazon Studios telah mendedahkan poster rasmi pertama untuk siri The Lord of the Rings yang dinanti-nantikan, yang akan membuat debutnya pada 2 September, secara eksklusif di Prime Video. Episod baharu akan ditayangkan pada hari Jumaat setiap minggu 

Poster The Rings of Power menampilkan 23 watak misteri dalam kostum epik mereka, dengan beberapa diantaranya mempamerkan senjata mereka termasuk pedang yang berbeza, tukul logam besar, batang emas, sabit, dan anak panah. Sementara itu, yang lain memegang item berbeza yang mungkin penting kepada jalan cerita berpotensi mereka termasuk buku, skrol, epal dan banyak lagi.

GALERI

Untuk pertama kalinya, The Lord of the Rings: The Rings of Power menceritakan kisah legenda heroik ‘Second Age of Middle-earth’ oleh J.R.R. Tolkien. 

Drama epik baharu ini akan menampilkan barisan pelakon yang diketuai oleh Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, dan Morfydd Clark.

“Drama epik ini berlatarkan beribu-ribu tahun sebelum peristiwa The Hobbit dan The Lord of the Rings karya J.R.R. Tolkien, dan akan membawa penonton kembali ke era di mana kuasa besar ditempa, kerajaan bangkit untuk kegemilangan dan kejatuhan, pahlawan diuji, harapan yang tergantung, dan penjahat terhebat yang pernah mengalir dari pena Tolkien yang mengancam untuk menyelubungi seluruh dunia dengan kegelapan,” menurut sinopsis.

“Bermula dalam masa yang agak aman, siri ini mengikuti barisan watak, baik yang dikenali mahupun baharu, ketika mereka berhadapan dengan kemunculan semula kejahatan yang telah lama digeruni dan mengancam Middle-earth.”

“Dari kedalaman paling gelap Misty Mountains, ke hutan megah ibu kota bunian Lindon, ke kerajaan pulau Númenor yang menakjubkan, ke hujung peta yang paling jauh, kerajaan dan watak ini akan mengukir warisan yang cukup lama selepas mereka telah tiada.”

Pelakon tambahan termasuklah Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman, dan Sara Zwangobani.

The Lord of the Rings: The Rings of Power dibangunkan dan diterbitkan oleh J.D. Payne dan Patrick McKay, yang turut berkhidmat sebagai ‘showrunner’. Walaupun musim pertama masih belum disiarkan, Amazon Studios telah memberi lampu hijau untuk membangunkan musim kedua. 

Related posts

Mengembara Ke 1,000 Dimensi Bersama Syafiq Kyle & Adriana Adnan Dalam Drama Percintaan Fantasi Terbaharu Viu Original

Kakimuvee

Trailer “The Winchesters” Beri Pandangan Pertama Prekuel “Supernatural”

Kakimuvee

Aquaman and the Lost Kingdom: Amber Heard Dilepaskan Dari Kontrak, Tidak Pasti Berapa Banyak Babaknya Dipotong

Kakimuvee

Projek Captain Carter Dikhabarkan Sedang Dalam Pembangunan

Kakimuvee

Marvel Studios Lancar Trailer & Poster “She-Hulk: Attorney at Law” Untuk Siri Disney+ Hotstar Yang Akan Datang

Kakimuvee

Gambar Terbaru “Ms. Marvel” Goda Kuasa Yang Dimiliki Kamala

Kakimuvee

Leave a Comment