Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Alita: Battle Angel 2 Akan Menggunakan Teknologi “Avatar 2”


Alita: Battle Angel 2 kini sedang proses pembangunan, dan kemaskini mengenai sekuel yang dinantikan itu agak perlahan dan kurang diketahui peminat.

Namun, penerbitnya, Jon Landau, memberikan perkembangan menarik apabila memberitahu wartawan bahawa pengimejan komputer yang akan digunakan dalam filem itu akan menggunakan teknologi inovatif yang dipelopori oleh James Cameron dalam filem Avatar: The Way of Water. 

Bercakap kepada Screen Rant, Landau membincangkan tentang sekuel Alita yang akan datang. Kolaborator lama Cameron itu mendedahkan bahawa mereka telah belajar banyak tentang “nuansa wajah”, sebahagiannya dari teknologi yang digunakan Avatar.

“Kami sedang mengusahakannya,” kata Landau

“Saya rasa apa yang kami pelajari daripada Avatar ialah betapa banyak lagi nuansa wajah dan kehalusan yang boleh kami masukkan ke dalam watak yang kami mahu menjadi lebih beremosi, iaitu humanoid. Dari apa yang kami pelajari dari Avatar: The Way of Water, kami akan lakukan untuk Alita. Dan sekarang mari letakkan semula dan berikan semula kepada Alita. Kami bercakap dengan Robert dan bercakap dengan Rosa dan semuanya baik-baik saja.”


Filem tahun 2019, Alita: Battle Angel diarahkan oleh Robert Rodriguez daripada skrip yang ditulis oleh James Cameron, Laeta Kalogridis, dan Rodriguez. Berdasarkan siri manga Gunnm oleh Yukito Kishiro, Alita: Battle Angel diterbitkan oleh Cameron dan Jon Landau.

Alita: Battle Angel turut dibintangi Christoph Waltz, Jennifer Connelly (Top Gun: Maverick), pemenang Anugerah Akademi Mahershala Ali (Moonlight, Green Book), Ed Skrein (Deadpool), dan Jackie Earle Haley.

Ia merupakan filem terakhir 20th Century Fox yang ditayangkan dibeli Disney, dan ia juga telah memperoleh kutipan kasar di seluruh dunia lebih $405 juta di box office.


Related posts

Alien: Romulus Menjadi Tajuk Rasmi Untuk Filem Alien Terbaru Arahan Fede Álvarez

Kakimuvee

Review Filem: The Creator (2023)

Kakimuvee

Deadpool 3 Akan Lebih Berani & Sangat ‘R-Rated’

Kakimuvee

Peperangan Antara Manusia & A.I Dalam Trailer ‘The Creator’

Kakimuvee

Penggambaran ‘Alien: Romulus’ Telah Selesai

Kakimuvee

Jon Landau Kongsi Gambar Belakang Tabir ‘Avatar 3’

Kakimuvee