Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Gosip

Abam Bocey Kesal Di Fitnah


Abam-Bocey-featured

Sikap tidak bertanggungjawab menyebarkan fitnah gambarnya sedang bercumbu dengan seorang wanita sangat dikesali oleh pelawak terkenal Tanah Air, Abam Bocey. Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 27 menegaskan bahawa gambar yang disebarkan oleh blog tersebut adalah fitnah dan tidak bertanggungjawab.

“Orang buat cerita ni… Saya tak tahu apa tujuan mereka (blog) berbuat demikian.¬†Kenapa perlu fitnah? Saya terkilan apabila dikaitkan dengan cerita dongeng ala-ala sinetron seperti ini. Sudah tentu saya lagi gemok daripada lelaki dalam foto berkenaan.

“Jangan malukan keluarga saya. Kalau mak saya tahu perkara ini mesti dia malu,”

                                                                                                                                               РmStar Online

abam-2

Gambar fitnah tersebut yang menunjukan seorang lelaki berbadan besar sedang bercumbuan dengan seorang gadis disebarkan pada khamis yang lalu. Bagaimanapun gambar tersebut telah dikaburkan pada bahagian wajah.

Abam juga berharap agar pekara tersebut tidak berulang dan dia memohon pihak yang tidak bertanggungjawab agar tidak menyebarkan cerita sekirannya mereka tidak pasti kesahihan sesebuah berita.

“Berhentilah menulis benda yang tidak elok dan boleh mengaibkan orang. Fitnah seperti ini boleh merosakkan silaturrahim.

“Walaupun bukan saya di dalam foto itu, tolonglah jaga sensitiviti orang lain. Mengaibkan orang adalah perkara yang tidak elok,” tegasnya.

                                                                                                                                                                   РmStar Online

sumber: mStar Online