Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Trivia

8 Rancangan Netflix Bertema Balas Dendam Yang Pasti Membuatkan Korang Rasa Puas Hati


Image courtesy of Netflix

Orang putih bilang, “revenge are best served cold”, dan ya… melihat hero-hero membalas dendam terhadap orang jahat menjadi satu kepuasan yang tidak terhingga kepada penonton. Ada banyak cerita mengenai pembalasan dendam dan Netflix, yang menyediakan banyak kandungan-kandungan menarik, turut memiliki beberapa rancangan yang pasti membuatkan anda melekat di tempat duduk sambil melihat watak-watak berani di skrin memberikan pembalasan dendam yang cukup manis kepada orang-orang jahat. 

1. My Name

My Name ialah siri aksi noir yang mengikuti Jiwoo (Han So-hee), yang menyertai kumpulan dadah terbesar di Korea dan menyamar sebagai pegawai polis untuk membalas dendam bagi pihak bapanya. Penonton boleh mengharapkan babak-babak aksi yang hebat dan emosi yang sengit apabila Jiwoo meninggalkan identiti dan namanya untuk membalas dendam terhadap pembunuh bapanya.

2. KATE

Image courtesy of Netflix

Kate mengikuti kemarahan seorang pembunuh upahan yang ingin membalas dendam terhadap musuhnya. Kate (Mary Elizabeth Winstead) telah melancarkan tugasan merbahaya yang menyasarkan ahli yakuza di Tokyo apabila dia mendapati dirinya telah diracun. Dengan kurang daripada 24 jam untuk hidup, dia bekerjasama dengan salah seorang mangsa pada masa lalunya untuk membalas dendam terhadap pembunuhnya.

3. Itaewon Class

Itaewon Class

Itaewon Class dibintangi Park Seo-joon sebagai Park Saeroyi yang keras kepala. Selepas dipecat secara salah dan disabitkan kesalahan, Saeroyi mengambil jalan halus untuk membalas dendam apabila dia menukar bar kecilnya menjadi sebuah syarikat francais yang besar dan menjadi lebih berjaya daripada Jangga Group, sebuah syarikat yang diterajui oleh orang yang memasukkannya ke dalam penjara.

4. Girl from Nowhere

Girl from Nowhere

Gadis dengan ketawa jahat yang terkenal itu tidak lain tidak bukan adalah Girl from Nowhere. Siri antologi Thai ini mengisahkan seorang gadis misteri dan pintar bernama Nanno (Kitty Chicha Amatayakul) dengan dendam karma dalam darahnya. Keistimewaannya termasuk berpindah ke sekolah yang berbeza, mendedahkan pembohongan dan salah laku pelajar dan fakulti pada setiap masa.


5. Sweet Girl

SWEET GIRL: JASON MAMOA sebagai RAY COOPER. CLAY ENOS/NETFLIX © 2021

Sweet Girl mengikuti lelaki berkeluarga yang setia Ray Cooper (Jason Momoa), yang berikrar untuk menuntut keadilan terhadap syarikat farmaseutikal yang bertanggungjawab menarikbalik dadah yang berpotensi menyelamatkan nyawa dari pasaran sejurus sebelum isterinya (Adria Arjona) meninggal dunia akibat kanser. Tetapi apabila pencariannya untuk kebenaran membawa kepada pertemuan yang membawa maut, misi Ray bertukar menjadi pembalasan dendam demi melindungi satu-satunya keluarga yang dia ada. 

6. Night in Paradise

Night in Paradise

Night in Paradise ialah filem noir yang halus di mana samseng Tae-gu (Um Tae-goo) kehilangan kakak dan anak saudara tercinta apabila mereka meninggal dunia dalam kemalangan kereta. Mengesyaki organisasi jenayah saingan yang mendalangi kemalangan itu, Tae-gu melakukan dendam berdarah. Dia kemudian melarikan diri ke Pulau Jeju dan bersembunyi di rumah seorang peniaga senjata; namun dia jauh dari selamat seperti waktu malam

7. Revenger

Revenger ialah filem seni mempertahankan diri yang memfokuskan pada bekas detektif Kim Yool (Bruce Khan) yang — bertekad membalas dendam terhadap pembunuhan keluarganya — menyusup ke pulau terpencil yang berfungsi sebagai penjara bagi penjenayah hukuman mati yang kejam.

8. 26 Years

26 Years ditetapkan dua puluh enam tahun selepas pembunuhan beramai-ramai di Gwangju, Korea Selatan pada tahun 1980, salah satu peristiwa paling menyayat hati dalam sejarah Korea Selatan di mana pasukan tentera melepaskan tembakan ke arah orang awam semasa protes pro-demokrasi. Filem fiksyen ini mengisahkan tiga saudara mangsa yang berkumpul untuk memburu lelaki yang bertanggungjawab dalam tragedi itu.

Saksikan semua rancangan hebat ini, hanya di Netflix!


Related posts

Pandangan Pertama Filem Aksi Komedi BACK IN ACTION Lakonan Jamie Foxx & Cameron Diaz

Kakimuvee

Netflix Umum Musim Dua 3 BODY PROBLEM

Kakimuvee

Zuko Pamer Skil ‘Firebending’ Dalam Klip Video Avatar: The Last Airbender

Kakimuvee

Jumlah Penonton ‘Rebel Moon Part 1’ Di Netflix Telah Didedahkan

Kakimuvee

Dokumentari Jenayah Jho Low MAN ON THE RUN Akan Tayangan Di Netflix Pada Januari Ini

Kakimuvee

Rancangan Realiti Single’s Inferno Akan Kembali Pada 12 Disember Ini

Kakimuvee