Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaTrivia

8 K-Drama Menarik Yang Akan Ditayangkan Mac Ini


Seperti biasa, beberapa drama Korea terbaru akan ditayang setiap bulan. Untuk bulan Mac, sebanyak 8 drama akan menemui penonton, dan sudah tentu, antara yang menarik adalah drama thriller “Mouse”, drama terbaru Netflix “Love Alarm” musim kedua dan beberapa drama lain. Anda boleh senarai drama yang akan ditayangkan pada bulan ini dibawah.¬†

Mouse (3 Mac) – tvN

Pelakon: Lee Seung Gi, Lee Hee Joon, Park Ju Hyun, Kyung Soo Jin, Ahn Jae Wook, Kim Jung Nan, Kwon Hwa Woon, Jo Jae Yoon, Kim Young Ok, Jung Ae Ri, Ahn Nae Sang, P.O, Kim Kang Hoon

Jumlah episod: 20 Episod (Rabu & Khamis)

Mouse adalah drama misteri thriller yang ditetapkan di dunia dimana manusia dapat mengenalpasti psikopat melalui ujian DND pada janin di rahim ibu.¬†Drama ini berpusat pada persoalan, ‚ÄúAdakah anda akan melahirkan anak itu dengan mengetahui bahawa mereka adalah psikopat?‚ÄĚ

Lee Hee Joon disahkan akan membintangi drama ini sebagai Go Moo Chi, seorang detektif yang ibu bapanya dibunuh ketika dia masih muda dan bersedia menggunakan segala cara untuk membalas dendam atas kematian mereka. Lee Seung Gi bergabung dengannya sebagai Jung Ba Reum, seorang pegawai polis muda yang bersemangat dan mempercayai keadilan.


Drama Stage 2021 (4 Mac) – tvN

Barisan pelakon:

  • ‚ÄúMint Condition‚ÄĚ: Im Chae Moo,¬†An Woo Yeon,¬†Ji Min Hyuk,¬†Yeri¬†(Red Velvet), Lee Suk Hyeong, JELL-E,¬†Kim Jung Young, etc
  • “Hi Dorothy‚ÄĚ: Han Ji Eun, Kim Joo Heon, etc.
  • ‚ÄúDeok Gu is Back‚ÄĚ: Yang Kyung Won,¬†Woo Hyun, etc.
  • ‚ÄúMs. Park‚Äôs Deadly Revolution‚ÄĚ: Shin Dong Mi,¬†Bae Hae Sun,¬†Heo Young Ji,¬†Kim Do Hyun, etc.
  • ‚ÄúHunger‚ÄĚ : Ahn So Hee,¬†Kwak Dong Yeon, Song Deok Ho, etc.
  • ‚ÄúLove Spoiler‚ÄĚ: Lee Joo Bin,¬†Kwon Soo Hyun, Choi Seung Yoon,¬†Cha Rae Hyung,¬†Jeon Hye Yeon,¬†Seo Eun Woo, etc.
  • ‚ÄúOn the Way to the OB‚ÄĚ: Park Ha Sun, etc.

Jumlah episod: satu episod setiap drama (Khamis)

Bagi menyokong penulis skrip muda, 10 drama – 1 episod, telah dipilih untuk ditayangkan melalui “Drama Stage 2021” sebagai projek debut penulis. Tujuh yang pertama akan disiarkan pada bulan Mac.

“Mint Condition” adalah drama fantasi mengenai seorang lelaki separuh umur yang menjadi lelaki muda berusia 20-an kerana pengimbas MRI yang rosak, sementara “Hi Dorothy” mengikuti pemburuan psikologi yang dikelilingi kejahatan kamera tersembunyi. “Deok Gu is Back” menampilkan seorang lelaki yang kembali lima tahun setelah hilang dan keluarganya mahu dia berpura-pura mati kerana mahu menuntut wang insurans.

Dalam “Ms. Park’s Deadly Revolution”, pekerja pusat panggilan Park Sung Shil berusaha melindungi pekerjaannya daripada digantikan dengan teknologi. “Hunger” adalah sebuah drama komedi hitam mengenai seorang influencer yang terkenal dengan pembohongan dan menyebabkan dia diculik, dan “Love Spoiler” menceritakan kisah dunia dystopian di mana tarikh luput cinta dapat diungkapkan. “On the Way to the OB” adalah mengenai seorang wanita hamil yang memerangi zombie untuk mendapatkan pemeriksaan OB-GYN.

Love Alarm 2 (12 Mac) – Netflix

Pelakon: Kim So Hyun, Jung Ga Ram, Song Kang, Go Min Si, Kim Si Eun, Ki Do Hoon, etc.

Jumlah episod: 6 Episod (Jumaat) Рsiaran serentak di Netflix

Berdasarkan webtoon terkenal dengan judul yang sama, Love Alarm adalah drama romantis yang ditetapkan dalam realiti alternatif di mana orang mencari cinta melalui aplikasi yang memberi peringatan kepada pengguna apabila seseorang dalam radius 10 meter mempunyai perasaan terhadap mereka.

Musim pertama menceritakan kisah Kim Jo Jo (Kim So Hyun), Hwang Sun Oh (Song Kang), dan Lee Hye Yeong (Jung Ga Ram) ketika mereka menghadapi dunia di mana orang hanya dapat menyatakan cinta mereka melalui aplikasi. 

Revolutionary Sisters (13 Mac) – KBS 2

Pelakon: Hong Eun Hee, Jeon Hye Bin, Go Won Hee, Kim Kyung Nam, Yoon Joo Sang, Lee Bo Hee, Lee Byung Joon, Choi Dae Chul, Seol Jung Hwan, Kim Hye Sun, Ha Jae Sook, Joo Suk Tae, Song Young Jae, etc.

Jumlah episod: 50 (Sabtu & Ahad)

Ditulis oleh Moon Young Nam, yang menulis drama hit termasuklah “Three Brothers”, “Wang’s Family” dan “Liver or Die”. “Revolutionary Sisters” merupakan drama misteri thriller dan komedi yang mengisahkan kesemua ahli keluarga menjadi suspek selepas ibu mereka mati ketika dalam proses perceraian. Lee Chul Soo (Yoon Joo Sang) adala hketua keluarga, dan tiga anak perempuannya adalah Lee Kwang Nam (Hong Eun Hee), Lee Kwang Shik (Jeon Hye Bin), dan Lee Kwang Tae (Go Won Hee).

Drama Festa 2021 (15 Mac) – JTBC

Jumlah episod: Dua episod setiap drama (Isnin & Selasa)

Untuk “Drama Festa 2021” tahun ini, JTBC menayangkan dua drama pendek yang masing-masing memilik dua episod.

“Off Route” adalah drama komedi yang mengikuti Kang Su Ji (Nam Ji Hyun) dan ibunya Kang Kyung Hye (Park Ji Young) yang dalam pengejaran mencari tunang Su Ji, Goo Sung Chan (Kim Bum Soo), yang melarikan diri di hari perkahwinan mereka. “Find the Child,” berdasarkan sebuah novel, adalah mengenai Jo Yoon Suk (Park Hyuk Kwon) dan Kang Mi Ra (Jang So Yeon) yang menemui Sung Min, anak mereka yang telah hilang 11 tahun yang lalu.¬†

Navillera (22 Mac) – tvN

Pelakon:  Park In Hwan, Song Kang, Na Moon Hee, Hong Seung Hee, Jo Sung Ha, Jung Hae Kyun, Shin Eun Jung, Jung Hee Tae, Kim Soo Jin, Kim Tae Hoon, Yoon Ji Hye, Jo Bok Rae, Kim Kwon, etc.

Jumlah episod: 12 Episod (Isnin & Selasa)

“Navillera” adalah drama yang menyentuh perasaan tentang Duk Chool (Park In Hwan) yang belajar balet pada usia 70 dan ballerino muda bernama Chae Rok (Song Kang) yang kehilangan impiannya pada usia 23 tahun. Na Moon Hee berperanan sebagai Hae Nam, isteri kepada Duk Chool, yang merupakan ibu yang baik walaupun semua anaknya sudah dewasa, sementara Hong Seung Hee berperanan sebagai cucu Duk Chool, Eun Ho, yang sudah bosan untuk memenuhi harapan ayahnya yang tidak berkesudahan.

Joseon Exorcist (22 Mac) – SBS

Pelakon: Kam Woo Sung, Jang Dong Yoon, Park Sung Hoon, Kim Dong Jun, Jung Hye Sung, Seo Young Hee, Geum Sae Rok, Lee Yoo Bi, etc.

Jumlah Episod: 16 Episod (Isnin & Selasa)

“Joseon Exorcist” ditetapkan setelah penubuhan dinasti Joseon, dan ia mengisahkan tentang mayat yang kembali hidup setelah dibunuh oleh keluarga diraja. Jang Dong Yoon berperanan sebagai Putera Chungnyeong, seorang pemuda ulat buku yang terpaksa berperang untuk melindungi Joseon dari roh jahat.

Kam Woo Sung berperanan sebagai Raja Taejong, seorang raja yang tidak berperasaan dan bertekad untuk mengawal roh-roh jahat yang telah mengambil alih kerajaan, tetapi secara diam-diam menyimpan rasa bersalah keatas pertumpahan darah yang disertainya untuk membantu ayahnya menubuhkan dinasti Joseon. Park Sung Hoon berperanan sebagai Putera Yangnyeong, yang menandatangani kontrak berbahaya dengan roh jahat untuk melindungi orang tersayang.

Oh My Ladylord (24 Mac) – MBC

Pelakon: Lee Min Ki, Nana, Kang Min Hyuk, Lee Hwi Hyang, Kim Ho Jung, Sun Woo Jae Duk, Woo Hee Jin, Kim Chang Wan, Bae Hae Sun, Lee Dae Yeon, etc.

Jumlah episod: 16 Episod (Rabu & Khamis)

“Oh My Ladylord” adalah komedi romantis mengenai Han Bi Soo (Lee Min Ki), penulis drama thriller terbaik di Korea yang memilih untuk tidak berpacaran, dan Oh Joo In (Nana), pelakon dan ratu rom-com yang gagal untuk berpacaran sehingga kini. Apabila keduanya hidup bersama, kekacauan akan berlaku. Kang Min Hyuk berperanan sebagai Jung Yoo Jin, lelaki yang sempurna dengan penampilan, bakat, dan kekayaan yang hanya meminati Oh Joo In.

Sumber: Soompi / Mydramalist


Related posts

Pandangan Pertama Filem Aksi Komedi BACK IN ACTION Lakonan Jamie Foxx & Cameron Diaz

Kakimuvee

Netflix Umum Musim Dua 3 BODY PROBLEM

Kakimuvee

K-Drama Jenayah CRUSH Akan Ditayangkan Di Disney+ Hotstar Pada 13 Mei Ini

Kakimuvee

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024

Kakimuvee

Zuko Pamer Skil ‘Firebending’ Dalam Klip Video Avatar: The Last Airbender

Kakimuvee

Kdrama Balas Dendam Terbaru The Impossible Heir Akan Tayang Di Disney+ Hostar Pada Februari Ini

Kakimuvee