Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

9 K-Drama Yang Akan Ditayangkan Mei Ini

Kepada peminat drama Korea, nantikan 5 K-Drama yang akan ditayangkan pada bulan ini.

Bossam: Steal the Fate (MBN)

Tarikh tayangan: 1 Mei

Ditetapkan pada zaman dinasti Joseon, Bossam: Steal the Fate adalah drama sejarah yang dibintangi oleh Jung Il Woo sebagai Ba Woo, penyangak dengan identiti misteri yang secara tidak sengaja menculik seorang puteri. Anggota Girls ‘Generation, Yuri berperanan sebagai Soo Kyung yang merupakan puteri kepada Raja Gwanghae. Walaupun pada mulanya hubungan mereka bermasalah, mereka segera menemukan kekuatan antara satu sama lain ketika mereka bergabung untuk mengatasi kesusahan mereka bersama.

Youth of May (KBS 2 / Viu)

Tarikh tayangan: 3 Mei

Youth of May akan mengetengahkan semangat yang mendasari sekumpulan pemuda yang hidup hingga Mei 1980, satu jangka masa yang signifikan di Korea. Drama romantik retro ini dibintangi oleh Lee Do Hyun sebagai Hwang Hee Tae, seorang pelajar perubatan yang mempunyai sisi licik dan nakal tetapi bertekad dan terdorong di bawahnya, dan Go Min Si sebagai Kim Myung Hee, yang telah menjadi jururawat selama tiga tahun dalam kerjayanya dan telah melalui segala macam kesusahan.

Imitation (KBS2 / iQIYI)

Tarikh tayangan: 7 Mei

Berdasarkan webtoon terkenal dengan judul sama, Imitation akan mengikuti kehidupan idola Tea Party, SHAX, Sparkling, dan LA LIMA. Tea Party merangkumi ahli Lee Ma Ha (Jung Ji So), Shim Hyun Ji (Lim Nayoung), dan Yoo Ri Ah (Minseo). SHAX adalah boyband dengan ahli yang terdiri daripada Kwon Ryoc (Lee Jun Young), Hyuk (Jongho), Lee Hyun (Hwiyoung), Do Jin (Yuri), dan Jae Woo (Ahn Jung Hoon), sementara Chani akan membawa peranan sebagai bekas ahli, Lee Eun Jo. Sparkling adalah kumpulan boy band saingan yang terdiri daripada Lee Yoo Jin (Yunho), Se Young (Seonghwa), Min Soo (San), dan Hyun Oh (Suwoong). Jiyeon melakonkan artis solo LA LIMA.

Mine (tvN / Netflix )

Tarikh tayangan: 8 Mei

Mine adalah drama mengenai wanita yang kuat dan bercita-cita tinggi yang mengatasi prasangka masyarakat untuk mengetahui apa yang sebenarnya adalah milik mereka. Lee Bo Young akan berperanan sebagai Seo Hee Soo, bekas pelakon A-list dan isteri kepada anak kedua keluarga chaebol di belakang Hyowon Group, sementara Kim Seo Hyung akan berperanan sebagai Jung Seo Hyun, isteri elegan kepada anak sulung keluarga Hyowon Group.

Doom at Your Service (tvN / Viu)

Tarikh tayangan: 10 Mei

Ditulis oleh Im Me Ah Ri dari drama Beauty Inside dan diarahkan oleh Kwon Young Il dari My Unfamiliar Family, Doom at Your Service adalah drama fantasi romantik mengenai Myul Mang (Seo In Guk), yang menyebabkan semua yang dia sentuh akan menghilang, dan Tak Dong Kyung (Park Bo Young), yang mempertaruhkan hidupnya untuk mengelakkan nasibnya. Drama ini juga turut dibintangi Lee Soo Hyuk sebagai Cha Joo Ik, Shin Do Hyun sebagai Na Ji Na, dan Kang Tae Oh sebagai Lee Hyun Kyu, tiga watak yang terjebak dalam cinta tiga segi.

Move to Heaven (Netflix)

Tarikh tayanga: 14 Mei

Move to Heaven adalah kisah inspirasi berdasarkan karangan bukan fiksyen Things Left Behind yang ditulis oleh Kim Sae-byul, pembersih trauma generasi pertama di negara Korea. Pengarah Kim Sung-ho dari How to Steal a Dog dan penulis Angel Eyes, Yoon Ji-ryun berkerjasama untuk menyampaikan pelbagai kisah yang ditinggalkan oleh si mati, diceritakan dari perspektif jujur ​​dan tidak berat sebelah oleh Geu-ru yang menghidap sindrom Asperger.

Racket Boys (SBS / Netflix)

Image Courtesy of Netflix

Tarikh tayangan: 17 Mei

Siri ini adalah mengenai kelab badminton sekolah menengah di Haenam Seo Middle School, yang berada dalam keadaan teruk. Ia menceritakan kisah bagaimana menghadapi cabaran untuk melatih enam belas remaja untuk menjadi pemain badminton peringkat kebangsaan. Dan bagaimana mereka berkembang ketika mereka menyertai kejohanan peringkat remaja. Ra Yeong-ja (Oh Na-ra), pemain legenda badminton, yang melatih 16 remaja lelaki dan perempuan itu, mempunyai impian untuk menjadi idola badminton.

Here’s My Plan (MBC / Oh!K)

Tarikh tayangan: 19 Mei

Here’s My Plan menceritakan kisah So Hyun (Kim Hwan Hee), seorang remaja berusia 19 tahun yang merancang projek membalas dendam untuk menghancurkan kebahagiaan mereka yang telah membuatkan kehidupannya sengsara. Untuk memenuhi tujuannya, dia menjadi pekerja sambilan di Happy Chicken, di mana dia bertemu dengan pemilik Jae Young (Ryu Soo Young) dan rakan pekerja sambilan Jo Yun Ho (Kim Do Hoon).

My Roommate is Gumiho (tvN / iQIYI)

Tarikh tayangan: 26 Mei

Berdasarkan webtoon, My Roommate Is Gumiho adalah mengenai pelajar kolej Lee Dam (Hyeri) yang secara tidak sengaja menelan guli gumiho lelaki berusia 999 tahun (rubah ekor sembilan) Shin Woo Yeo (Jang Ki Yong). Sekiranya manusia menelan guli gumiho, mereka hanya dapat hidup selama satu tahun, dan kemudian guli itu akan pecah — mencegah gumiho dari menjadi manusia. Ketika mereka berusaha mencari cara untuk mengeluarkan guli dari badan Lee Dam sebelum 1 tahun berakhir, Shin Woo Yeo mencadangkan agar kedua-duanya duduk bersama.

Related posts

Filem Live-Action ‘Tokyo Revengers’ Akan Tiba Di Pawagam Tempatan Pada 9 Disember Ini

Kakimuvee

The Best Action and Trilling Entertainment on HBO GO, HBO and Cartoon Network This December

Is Mohd

Lee Dong Wook dan Wi Ha Joon Mempamerkan ‘Bromance’ Mendebarkan Dalam Teaser “Bad And Crazy”

Zulaikha

Disebalik Pembikinan Siri Hit Netflix ‘Hellbound’

Zulaikha

The Making of a Live-Action Anime: 9 Fun Facts from Behind the Scenes of Cowboy Bebop

Is Mohd

Song Seung Heon & Jo Bo Ah Ditawarkan Peranan Dalam Filem Thriller “Hidden Face”

Zulaikha

Leave a Comment