Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

7 K-Drama Julai Yang Tidak Harus Anda Lepaskan

Bulan Julai sudah pastinya menjadi bulan yang sangat menghiburkan buat anda semua. Selepas berbulan ditutup, anda kini boleh menyaksikan filem di pawagam. Selain itu juga, bulan ini turut memberikan banyak drama-drama menarik kepada kaki-kaki K-Drama diluar sana. Nak tahu, drama apa yang akan disiarkan? anda boleh lihat senarai drama yang kami kongsikan dibawah.

Memorials/The Ballot (KBS2)

 • Tayangan bermula 1 Julai
 • Setiap Rabu & Khamis
 • Lakonan Nana, Park Sung Hoon

Sebuah drama rom-com dalam pejabat yang berkisarkan seorang wanita bernama Goo Se Ra (Nana) yang terlibat dalam permasalahan orang, mengambil aduan, menyelesaikan masalah dan mencari cinta di pejabat daerahnya. Park Sung Hoon memainkan peranan sebagai Seo Gong Myung, seorang pegawai awam yang selalu mengikut peraturan.

Men Are Men (KBS2)

 • Tayangan bermula 6 Julai
 • Setiap Isnin & Selasa
 • Lakonan Hwang Jung Eum, Yoon Hyun Min, Seo Ji Hoon

Seo Hyun-Joo (Hwang Jung-Eum) bekerja sebagai ketua pasukan perancangan komik web. Dia memutuskan untuk terus bujang buat selama-lamanya, tetapi dia menerima pengakuan dari dua lelaki: Hwang Ji-Woo (Yoon Hyun-Min) dan Park Do-Gyeom (Seo Ji-Hoon). Hwang Ji-Woo adalah Ketua Pegawai Eksekutif syarikat farmaseutikal. Dia mempunyai keperibadian yang dingin dan kemampuan perniagaan yang sangat baik.

Park Do-Gyeom adalah penulis komik web yang terkenal, dan gemar bergaul. Dia dan Seo Hyun-Joo dibesarkan seperti adik beradik, tetapi dia telah lama memendam perasaan terhadap Seo Hyun-Joo.

Model Detective/The Good Detective (JTBC)

 • Tayangan bermula 6 Julai
 • Setiap Isnin & Selasa
 • Lakonan Son Hyun Joo, Jang Seung Jo, Lee Elijah

Kang Do Chang telah bekerja sebagai detektif selama 18 tahun yang lalu. Dia dilahirkan dan dibesarkan di Incheon. Dia menyiasat kes menggunakan pengalaman dan hubungan peribadinya, menggunakan teknik saintifik, atau kekuatan akal.

Oh Ji Hyeok adalah detektif elit. Dia mempunyai pengalaman selama 9 tahun. Tidak seperti Kang Do Chang, dia menyiasat kes menggunakan bukti dan teknik psikologi ke atas penjenayah.

Did We Love/Was It Love? (JTBC / Netflix)

 • Tayangan bermula 8 Julai
 • Setiap Rabu & Khamis
 • Lakonan Song Ji Hyo, Son Ho Jun, Song Jong Ho, Kim Min Jun, Dasom dan Koo Ja Sung

Noh Ae-jeong (Song Ji-hyo) merupakan penerbi filem dan juga ibu tunggal. Kehidupannya menjadi tidak menentu apabila empat lelaki telah memasuki kehidupannya pada masa yang sama. Anak perempuannya, Noh Ha-nee (Um Chae-young), bertekad untuk mengetahui antara empat lelaki tersebut, yang mana merupakan ayah kandungnya.

Yang pertama ialah bekas teman lelaki Noh Ae Jung, Oh Dae-o (Son Ho-jun), novelis terkenal dengan nama pena Cheon Eok-man, yang digambarkan oleh Ha-nee sebagai sesuatu yang agak sukar. Kedua adalah pelakon A-list Ryu Jin (Song Jong-ho) yang kelihatannya sempurna dalam segala hal, tetapi menyembunyikan daya tarikan yang berbeza di sebalik persona bintang filemnya.

Seterusnya adalah Oh Yeon-woo (Koo Ja-sung) yang merupakan guru Ha-nee dan tinggal bersama keluarga Noh Ae-jeong. Ibu Ae-jeong sangat menyukainya. Akhir sekali, Koo Pa-do (Kim Min-jun) adalah bekas gangster yang “menakutkan tetapi seksi” yang juga merupakan pelabur untuk filem Ae-jeong dan merupakan bapa kepada sahabat karib Ha-nee Koo Dong-chan (Yoon Sung -woo).

Elegant Friends/Graceful Friends (JTBC)

 • Tayangan bermula 10 Julai
 • Setiap Jumaat & Sabtu
 • Lakonan Yu Jun Sang, Song Yoon Ah, Bae Soo Bin, Han Da Gam, Kim Sun Oh, Kim Hye Eun, Jung Suk Yong, Lee In Hye, Kim Won Hae, Kim Ji Young, Kim Ji Sung

Sekumpulan pasangan berusia 40-an tinggal di sebuah bandar. Salah satu pasangan itu ialah Ahn Goong-Cheol (Yu Jun-Sang) dan Nam Jung-Hae (Song Yoon-Ah). Mereka menikmati hari-hari yang tenang dan biasa, tetapi, pembunuhan berlaku. Sejak itu, ketenangan hidup mereka berubah.

Train (OCN)

 • Tayangan bermula 11 Julai
 • Setiap Sabtu & Ahad
 • Lakonan Yoon Si Yoon, Kyung Soo Jin

Drama sains fiksyen misteri parallell universe ini mengisahkan seorang detektif berpangkat tinggi kehilangan wanita yang dicintainya kerana pembunuh bersiri. Dia melintasi dunia yang berbeza untuk mengetahui kebenaran di sebalik pembunuhan tersebut.

Flower Of Evil (tvN)

 • Tayangan bermula 22 Julai
 • Setiap Rabu & Khamis
 • Lakonan Lee Jun Ki, Moon Chae Won

Cha Ji-Won (Moon Chae-Won) merupakan detektif, dia sudah mendirikan rumahtangga selama 14 tahun bersama Baek Hee-Sung (Lee Jun-Ki) dan mempunyai seorang anak perempuan. Baek Hee-Sung nampak seperti ayah dan suami yang bertanggungjawab, tetapi dia mempunyai masa silam yang kejam di mana dia dulunya merupakan seorang pembunuh bersiri.

Baek Hee-Sung menyembunyikan masa silamnya dan hidup menggunakan identiti penyamaran, dia berjaya memperdayakan isterinya. Cha Ji-Won mengetahui tipu dayanya dan memburu “masa silam” suaminya.

Related posts

TUDUM: Netflix Umum Jadual Pelancaran Untuk Filem & Siri Korea Yang Akan Datang

Zulaikha

“Yumi’s Cells” Capai Rating Tertinggi, “One The Woman” Kekal No. 1

Zulaikha

iQiyi Sebarkan Cinta Terhadap Hallyu Dengan 9 buah K-Drama dan Filem Hebat di Suku Tahun Ke-4

Zulaikha

Rating “Hometown” Meningkat Pada Episod Ke-2, “Dali And Cocky Prince” Kekal No. 1

Zulaikha

SERIGALA LANGIT TAYANG DI ASTRO FIRST 25 SEPTEMBER 2021

Kakimuvee

Rancangan Variety “Unexpected Business” Mungkin Akan Kembali Untuk Musim Kedua

Zulaikha

Leave a Comment