Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaTrivia

7 K-Drama Fantasi Netflix Yang Akan Membuatkan Anda Terpesona.


K-drama fiksyen fantasi telah lama menjadi kegemaran ramai kerana menonjolkan keajaiban di luar dunia ini seperti magis, cerita dongeng, kuasa ghaib, penjelmaan semula dan legenda. Drama-drama ini membawa kita melangkaui imaginasi dan membawa kita masuk ke sfera di mana alam sebenar dan nyata dikaburkan. 

Ia boleh menjadi romantis, penuh aksi, bersejarah dan segalanya, tetapi yang paling penting, cerita-ceritanya membolehkan kita meneroka cara yang berbeza untuk melihat dunia, sambil mempersonakan kita dengan ilmu sihir yang hebat.

Berikut adalah 7 K-drama fantasi Netflix yang hebat yang akan membautkan anda terpesona:

1. The Sound of Magic

Berdasarkan webtoon popular Annarasumanara oleh Ha Il-kwon, The Sound of Magic meneroka persoalan tentang maksud impian dan menjadi orang dewasa yang “baik”. Siri ini menghidupkan kisah ajaib yang mengikuti Yoon Ah-yi (Choi Sung-Eun), seorang gadis yang goyah antara impian zaman kanak-kanaknya dan realiti suramnya, dan Na Il-deung (Hwang In-youp) yang menghadapi tekanan untuk merealisasikan takdirnya sendiri.

Kisah ini mengambil giliran yang tidak dijangka apabila mereka bertemu dengan ahli silap mata mistik Ri-eul (Ji Chang-wook) yang memperkenalkan kegembiraan sihir ke dalam hidup mereka. Lihat imbasan lagu yang menarik dan visual indah siri ini dalam Treler Rasmi di bawah:


Bersedia untuk terpesona dengan The Sound of Magic apabila ditayangkan di Netflix 6 Mei ini.

2.Tomorrow

Tomorrow adalah gambar yang bersinar yang berdasarkan webtoon berjudul sama karya RaMa. Ia memutarkan fantasi mengenai isu sosial Korea Selatan yang paling mendesak; bunuh diri. 

Siri ini mengikuti kisah Choi Jun-woong (Rowoon) yang koma dan menjadi separuh manusia dan separuh roh secara tidak sengaja. Dia bertemu dengan ‘grim reaper’ Ryeon (Kim Hee-seon) dan menyertai Pasukan Pengurusan Risiko, sebuah biro di Jabatan Pengurusan Jiwa Jumadeung di mana ‘grim reaper’ di akhirat ditugaskan untuk menyelamatkan orang daripada membunuh diri.

Tomorrow membayangkan semula kehidupan akhirat sebagai tempat kerja yang menjanjikan pengembaraan fantasi sci-fi dengan sedikit jenaka, kini disiarkan di Netflix.

3. Abyss

Abyss ialah siri fantasi jenayah rom-com yang berlatarkan dunia di mana anda boleh menghidupkan semula seseorang dengan tangkapan — badan jelmaan semula yang berbeza sama sekali.

Siri ini mengikuti Cha Min (Ahn Hyo-seop) yang jatuh dari bangunan, dan Go Se-yeong (Park Bo-young), seorang wanita yang dibunuh dengan kejam. Kedua-duanya dihidupkan semula dalam badan yang sama sekali berbeza terima kasih kepada marmar mistik misteri yang dipanggil Abyss.

Cha Min kelihatan baharu dan ditambah baik — dia lebih tinggi dan lebih kacak — tetapi Se-yeong tidak berkongsi nasib yang sama. Walau bagaimanapun, itu tidak menghalang mereka daripada jatuh cinta sambil mendedahkan pembunuh pada masa yang sama.

Di tengah-tengahnya, Abyss ialah drama misteri pembunuhan ringan dengan percintaan yang cukup manis, yang mampu membuatkan anda inginkan lebih banyak lagi, kini boleh distrim di Netflix.

4. Tale of the Nine Tailed

Tale of the Nine Tailed ialah cerita berdasarkan lagenda gumiho, musang mitos dengan 9 ekor dan kuasa ghaib serta keupayaan untuk berubah bentuk menjadi manusia. Siri ini mengikuti Lee Yeon (Lee Dong-wook), seekor musang berekor sembilan yang melepaskan jawatannya sebagai penjaga semangat gunung Baekdudaegan untuk mencari penjelmaan semula cinta sejatinya, Ah-eum. Dia akhirnya menemuinya, yang juga merupakan seorang penerbit TV Dokumentari Nam Ji-a (Jo Bo-ah) yang pakar dalam cerita tentang alam ghaib.

Ketahui sama ada sembilan ekor bermakna sembilan kali ganda daya tarikan dalam Tale of the Nine Tailed, kini disiarkan di Netflix.

5. The King: Eternal Monarch

The King: Eternal Monarch membawa kita ke dunia fantasi dengan dua alam selari dan satu kisah cinta yang epik. Drama fantasi romantik ini berkisar tentang hubungan orang yang hidup dalam garis masa yang berbeza — ‘Kingdom of Corea’ Abad Ke-21 yang diperintah oleh maharaja Lee Gon (Lee Min-ho) dan Korea moden yang didiami leftenan polis Jung Tae-eul (Kim Go-eun). Dengan bantuan seruling misteri yang dikenali sebagai Manpasikjeok, Lee Gon mengembara melalui masa dan ruang ke Korea zaman moden dan akhirnya bertemu Jung.

Kisah dunia lain ini penuh dengan aksi, jenaka dan tipu daya, tetapi penyebabkan kita berada di sini sudah pastinya adalah percintaan. Terpesona dengan The King: Eternal Monarch, kini boleh di strim di Netflix. 

6. Memories of the Alhambra

Memories of the Alhambra ialah drama permainan realiti yang diilhamkan oleh jutawan teknologi Elon Musk dan permainan Pokémon Go. Siri ini mengikuti Jin-woo (Hyun-bin), Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pelaburan yang berurusan dengan peranti optik yang mencari Se-ju (Park Chan-yeol) – pembangun samar bagi permainan AR yang inovatif tentang pertempuran zaman pertengahan di Alhambra – yang telah hilang. Terdesak untuk mencari Se-ju, Jin-woo mencuba permainan itu dengan harapan untuk mendapatkan petunjuk.

Saksikan apabila garis antara dunia sebenar dan AR yang dibina mula menjadi kabur dalam siri sci-fi yang mendebarkan ini, kini hanya distrim di Netflix.

7. Guardian: The Lonely and Great God

Siri fantasi romantik popular Guardian: The Lonely and Great God mengisahkan jembalang abadi Kim Shin (Gong Yoo), seorang penjaga jiwa berusia 939 tahun dalam usahanya mendapatkan pengantin perempuan untuk mengeluarkan pedang yang tidak kelihatan dari dadanya dan memecahkan sumpahan abadinya. Pelajar sekolah menengah, Ji Eun-tak (Kim Go-eun) memanggil jembalang secara tidak sengaja dan nasib mereka mula terjalin. Adakah dia akan menjadi pengantin bunian yang akhirnya akan membebaskan Kim Shin dari kesengsaraan abadinya?

Jika anda belum menonton K-drama ikonik ini, Guardian: The Lonely and Great God kini distrim di Netflix.

Temui semua K-drama hebat ini dan banyak lagi, hanya di Netflix.


Related posts

Rancangan Realiti Single’s Inferno Akan Kembali Pada 12 Disember Ini

Kakimuvee

Trailer Pertama Sweet Home Musim 2 Telah Didedahkan

Kakimuvee

Trailer Leave the World Behind Menampilkan Barisan Pelakon Bintang

Kakimuvee

Netflix Kongsi Klip Terbaru “Castaway Diva” Park Eun Bin

Kakimuvee

Review Filem: Zom 100: Bucket List of the Dead (2023)

Kakimuvee

KBS Keluarkan Poster Terbaru The Matchmakers Yang Menampilkan Rowoon, Cho Yi Hyun & Ramai Lagi

Kakimuvee