Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia Trivia

5 Sebab Kenapa The King’s Affection Akan Mencuri Hati Anda

The King’s Affection menceritakan kisah seorang saudara kembar yang harus mengambil tempat abangnya sebagai putera mahkota selepas dia meninggal. Yi Hwi (Park Eun-bin) mesti menyembunyikan identiti dan juga perasaanya kepada gurunya, Jung Ji-un (Rowoon). Terdapat banyak kisah percintaan dan yang menarik untuk kita dalam drama bersejarah ini. Lihat beberapa sebab mengapa anda akan jatuh cinta dengan siri ini.

Penceritaan yang unik

Kisah seorang raja wanita tidak pernah diceritakan dalam sejarah K-drama. Park Eun-bin berkongsi, “Semua raja yang pernah kita lihat adalah lelaki, jadi raja wanita hanya dapat wujud dalam imaginasi kita.” Dia juga menambah, “Saya rasa itu adalah peranan unik yang tidak akan sering terjadi.” The King’s Affection pasti akan menampilkan beberapa keadaan yang tidak biasa kerana Yi Hwi menyamar sebagai saudara kembarnya dan sentiasa merahsiakan identiti sebenarnya sambil berlakon sebagai putera mahkota.

Romantik yang menyentuh perasaan

Hwi berjuang dari mengasingkan diri ketika dia merahsiakan identitinya. Namun, keadaan berubah selepas dia menunjukkan perasaannya terhadap Ji-un. Rowoon menjelaskan bagaimana wataknya sangat berbeza dengan Yi Hwi dan berkata, “Hwi harus menyembunyikan dirinya, tetapi Jung Ji-un tidak punya alasan untuk melakukan itu. Ji-un tidak perlu menyembunyikan wataknya, jadi itulah sebabnya dia sangat tertarik pada Hwi. Saya rasa kami akan tertarik antara satu sama lain kerana orang lain mempunyai sesuatu yang mereka sendiri tidak miliki.” Walaupun saling mencintai, mereka mesti berhati-hati kerana rahsia besar Hwi.

Di luar percintaan

Walaupun kisah cinta mereka yang indah adalah sebahagian besar dari kisah ini, terdapat banyak unsur lain yang boleh dinikmati. Pengarah Song Hyun-wook berkata, “Bukan hanya percintaan tetapi juga politik, aksi, dan humor. Ini benar-benar pelbagai genre.” Istana ini penuh dengan orang-orang yang bersaing untuk mendapatkan lebih banyak kuasa, dan dinamika yang menarik akan berlaku ketika individu itu mencapai tujuan mereka. Kita juga dapat menantikan aksi dan misteri, khususnya yang melibatkan pengawal Yi Hwi Kim Ga-on (Choi Byung-chan). Selain itu, ada saat-saat lucu dan ringan untuk dinikmati juga.

Pelakon muda yang hebat

Pelakon utama penuh dengan bintang-bintang yang sedang meningkat naik, seperti Park Eun-bin, Rowoon, Nam Yoon-su, Choi Byung-chan, Bae Yoon-kyung, dan Jung Chaeyeon. Pengarah Song Hyun-wook memuji mereka dengan mengatakan, “Mereka pelakon dan aktres yang sangat hebat.” Pengarah itu memuji mereka semua dan menyebut betapa tinggi, lucu, dan yakin Rowoon. Dia juga bercakap tentang bagaimana senyuman Nam Yoon-su sangat menarik. Pasti banyak keindahan untuk dinikmati di kalangan pelakon. Dan tentu saja, mereka sangat berbakat!

Tetapan sejarah

Salah satu perkara menarik mengenai drama sejarah adalah visual yang menarik. Dari istana yang mewah hingga ke desa-desa kuno, lokasinya akan membawa anda ke dunia yang baru. Pengarah Song Hyun-wook menambahkan, “Senibina sejarah Korea juga sangat indah, dan kami berusaha memasukkannya juga dalam siri ini.” Selain pemandangan, fesyen hanbok yang indah akan menyegarkan mata kita. Jubah kerajaan yang bermartabat dan gaun berwarna-warni yang indah akan menyumbang kepada daya tarikan siri ini.

Anda tertarik dengan drama The King’s Affection? jangan lupa saksikanya di Netflix dengan episod baru setiap Isnin dan Selasa, jam 10.30 malam. 

 

Related posts

Jirisan Catat Peningkatan Jumlah Penonton Pada Episod Kedua

Natasha

6 Filem Terbaik Korea Lebih Sedekad Yang Lalu

Natasha

“One The Woman” Meneruskan Penguasaannya Sebagai Minisiri Paling Ramai Penonton

Zulaikha

Menjelang Finale, Namgoong Min Bersedia Untuk Pertempuran Terakhir Dalam Gambar Terbaru “The Veil”

Zulaikha

Kim Seon Ho Berundur Dari 2 Days & 1 Night Musim 4

Kakimuvee

Go Ara Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Terbaru

Zulaikha

Leave a Comment