Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official TrailerSlot Asia

Filem Bertema Keagamaan “Cinta Subuh” Akan Menemui Penonton Seminggu Sebelum Hari Raya Aidildha

Falcon Pictures telah mengeluarkan treler untuk filem Cinta Subuh, sebuah filem yang diarahkan oleh Indra
Gunawan. Diterbitkan oleh Falcon Pictures Production House, filem ini bakal ditayangkan di pawagam pada 30 Jun 2022.

Berdasarkan novel web bersiri dengan nama yang sama karya Ali Farighi, plot filem keagamaan ini mengisahkan Angga (Rey Mbayang), seorang pelajar lelaki yang baru putus cinta dengan bekas kekasihnya, dan sering melewatkan solat.


Untuk mencari identitinya, dia pergi ke masjid atas nasihat rakan. Tetapi kemudian dia bertemu dengan seorang wanita yang beragama dan bijak, Ratih (Dinda Hauw), yang membuatnya jatuh cinta dan mendorongnya untuk memenangi hatinya. Satu syarat Ratih? Untuk Angga menyempurnakan solat Subuh tepat pada waktunya.

Rey Mshadow menyifatkan filem Cinta Subuh sebagai detik penting dalam hidupnya dan dia tidak sabar untuk melihat reaksi orang ramai terhadap kehadiran Treler filem Cinta Subuh.

“Saya berkenalan dengan Dinda menerusi filem ini, dan alhamdulillah, filem itu kini akan ditayangkan,” kata Rey dalam satu kenyataan rasmi.

Cinta Subuh, menurut Dinda Hauw, bukanlah filem pertama yang mempertemukan dia dan suami. “Filem ini adalah pengiring kisah cinta kami,” jelas Dinda. Mereka kini merupakan pasangan suami isteri dengan dua orang anak.

Selain Rey Mshadow dan Dinda Hauw, filem ini turut dibintangi oleh pasangan Roger Danuarta dan Cut Meyriska. Mereka sama-sama teruja dengan tayangan treler filem Cinta Subuh.

“Filem ini untuk semua peringkat umur dan lapisan masyarakat,” kata Roger Danuarta. “Kasih ibu bapa kepada anak, berbakti anak kepada ibu bapa, sesama muda orang, benar-benar dari semua sudut.”

Indro Warkop, Adiba Khanza, Syakir Daulay, Dimas Seto, Dhini Aminarti, Rano Karno, Kemal Palevi, dan Maudy Effrosina turut membintangi filem ini.

Falcon Music Indonesia juga baru-baru ini mengeluarkan Cinta Subuh, lagu yang dibawakan oleh Syarik Daulay dan Adiba Khanza, di saluran Youtubenya pada 29 April 2022.

Related posts

Lee Jung Jae Menang Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Di Hollywood Critics Association TV Awards

Zulaikha

Gambar-Gambar Terbaru SEOUL VIBE Menyerlahkan Lagi Latarbelakang 80-an Untuk Filem Aksi Terbaru Netflix

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

“Emergency Declaration” Catat Kutipan RM4 Juta Di Malaysia

Zulaikha

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Filem Sulung Lee Jung Jae, “Hunt” Lepasi 1 Juta Penonton Di Korea Selatan

Zulaikha

Leave a Comment