Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaTrivia

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Menonton ‘The Silent Sea’

Siri terbaru Netflix The Silent Sea bakal menutup tahun kegemilang industri drama dan filem Korea pada tahun ini. Seperti siri dan drama Korea yang lain, siri ini harus diberi perhatian, dan ya! kami maksudkan anda harus menontonnya. Kenapa kami berkata demikian? disini disenaraikan sebab-sebab anda harus menonton The Silent Sea. 

1. Apa yang ada disebalik misteri?


Premis asal The Silent Sea dan perkembangan yang tidak dapat diramal akan membuatkan anda kekal berada di tempat duduk anda! Berlatarbelakangkan masa hadapan, ia mengikuti pasukan elit dalam misi khas ke pangkalan penyelidikan terbengkalai di bulan, ketika kekurangan sumber telah memusnahkan Bumi.

Siri ini dikembangkan dari filem pendek asal arahan Choi Hang-yong, bertajuk The Sea of ​​Tranquility, yang diiktiraf kerana plotnya yang tidak dapat diramalkan, berlatarkan pangkalan penyelidikan terbengkalai di bulan. Jung Woo-sung, yang melihat potensi yang tidak terhingga dalam filem berdurasi 37 minit itu, menyertai produksi siri yang lebih panjang ini.

Penulis skrip Park Eun-kyo, yang telah berkerja dalam beberapa karya seperti Mother dan Crush and Blush, mengembangkan cerita dan memperhebat ketegangannya. Pengarah Choi Hang-yong mengulas, “menyingkap setiap misteri satu demi satu menjadi lebih menarik dengan durasa masa tayangan yang dilanjutkan,” bercakap tentang tipu daya misteri yang memperlihatkan diri mereka sebagai ahli pasukan elit yang semakin hampir dengan matlamat mereka.

Dengan maklumat yang terhad, pasukan itu menuju ke Stesen Penyelidikan Lunar Balhae, yang ditutup buat selama-lamanya lima tahun lalu, untuk mencari cara baharu bagi kelangsungan hidup manusia. Mereka melihat sendiri kematian misteri, dan misi mereka berubah ketika menjejakan kaki disana. Apakah rahsia yang disimpan oleh Stesen Penyelidikan Lunar Balhae?

2. Barisan pelakon yang hebat

Persembahan cemerlang pelakon berpengalaman yang merungkai misteri ini merupakan satu lagi elemen yang dinantikan.

Bae Doona dan Gong Yoo, yang mengetuai gelombang K-zombie dengan Kingdom dan Train to Busan, masing-masing berubah menjadi ahli astrologi Song Jian dan ketua pasukan Han Yunjae. Ketegangan semakin memuncak dengan konflik antara Song Jian, yang berusaha untuk merungkai kebenaran Stesen Penyelidikan Lunar Balhae, dan Han Yunjae, yang satu-satunya matlamatnya adalah untuk menyelesaikan misi itu dengan apa jua ara dan pulang ke rumah.

Lee Joon, Kim Sun-young, Lee Mu-saeng, dan Lee Sung-wook mengambil peranan sebagai ketua jurutera Ryu Taesuk, doktor pasukan Doc Hong, ketua keselamatan Gong Soohyuk, dan juruterbang kapal angkasa Kim Sun. Mereka mempamerkan aksi hebat berserta kerjasama di layar kecil.

Setiap dari mereka memiliki cerita yang berbeza, ahli pasukan elit di atas kapal angkasa berdepan dengan keputusan hidup dan mati serta laluan yang mencetuskan pelbagai pemikiran dan emosi. Visualisasi realistik pelakon yang memakai pakaian angkasa untuk kali pertama dan meneroka bulan juga patut diberi perhatian. Pelakon berlatih tanpa henti sebelum penggambaran untuk menggambarkan pergerakan graviti sifar dan graviti rendah di bulan. Berat setiap pergerakan adalah berbeza bergantung pada tahap graviti, menambah pengalaman terperinci dan mengasyikkan.

3. The Silent Sea adalah siri misteri Korea pertama yang berlatarbelakangkan bulan

The Silent Sea menampilkan visual yang hebat dan realistik, daripada permukaan bulan yang tidak dikenali dan pangkalan penyelidikan yang terletak di atasnya, kepada imej Bumi di masa hadapan. Seperti kata penerbit Jung Woo-sung, “semuanya adalah cabaran baharu” untuk The Silent Sea menjadi bulan, yang memerlukan banyak masa dan usaha.

Cabaran pertama adalah bagaimana hendak menggambarkan bulan dan permukaan bulan, dimana masih belum ada orang Korea menjejakkan kaki di sana. Krew penerbitan mengkaji data dan imej yang dikeluarkan oleh NASA untuk menggambarkan tekstur permukaan bulan, dan mencipta semula latar belakang berbeza yang diperlukan untuk setiap adegan. Set penggambaran yang besar telah dibina di lima studio untuk visualisasi luas bulan, pendaratan cemas kapal angkasa dan Stesen Penyelidikan Lunar Balhae, di mana semua misteri bermula.

Pendaratan cemas kapal angkasa, yang menarik perhatian penonton dengan impaknya dari awal siri, mengambil masa tiga bulan untuk dihasilkan. Stesen Penyelidikan Lunar Balhae, lokasi dimana majoriti siri ini berlangsung, direka bentuk untuk kelihatan seperti pangkalan tentera yang penuh rahsia dengan merujuk kepada seni bina brutalisme, yang popular dari tahun 1950-an hingga 1980-an.

Memandangkan siri ini berlatarbelakangkan angkasa dan bulan, peranan VFX juga sangat penting. Skrin biru digantikan dengan dinding LED untuk para pelakon, yang terpaksa membuat penggambaran berdasarkan imaginasi mereka tentang bulan dan angkasa lepas, untuk membantu menyelami suasana latarbelakang. Penonton dibawa ke tengah-tengah bulan melalui visual berorientasikan perincian dan realistik yang dicapai melalui dua tahun pra-pengeluaran dan kira-kira satu tahun pasca-pengeluaran.

Dengan imej dinamik dan plot yang semakin menebal, The Silent Sea akan menyampaikan gelombang ketegangan yang tidak pernah berlaku sebelum ini pada 24 Disember, hanya di Netflix.

Related posts

Pelakon “Itaewon Class,” “Love In The Moonlight,” & “The Sound Of Magic” Bersatu Dalam Poster Untuk Rancangan Varieti Baharu

Zulaikha

“How Do You Play?” No. 1 Dalam Ranking Reputasi Jenama Rancangan Variety Untuk Bulan Ogos

Zulaikha

“Emergency Declaration” Lepasi 1 Juta Penonton Dalam Tempoh Kurang 4 Hari

Zulaikha

“Hansan: Rising Dragon” Berjaya Lepasi 4 Juta Penonton

Zulaikha

“Alchemy of Souls” Akan Berehat Seminggu

Zulaikha

Confidential Assignment 2: Yoo Hae Jin Kembali Sebagai Rakan Sekerja Hyun Bin Dalam Gambar Terbaru

Zulaikha

Leave a Comment