Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Video

10 “Stunt Double” Yang Sanggup Melakukan Aksi Merbahaya Demi Babak Aksi


Tidak semua pelakon-pelakon Hollywood yang mampu membuat sendiri aksi stunt mereka seperti yang dilakukan oleh Tom Cruise dan Jackie Chan yang gemar lakukan aksi merbahaya dan fizikal mereka sendiri.

Samada mereka betul-betul tidak mampu atau bagi mengelakkan kecederaan yang akan menyebabkan pengambaran tertangguh. Jadi bagi melakukan aksi-aksi merbahaya dan memerlukan penggunaan fizikal yang extreme, mereka akan menggunakan pelakon stunt atau dalam bahasa inggeris, “Stunt Double”

Mereka ini akan melakukan aksi-aksi yang cukup merbahaya dalam menghasilkan sebuah babak aksi yang cukup awesome. Dan kebanyakkannya dari mereka memiliki rupa paras dan fizikal yang hampir serupa dengan pelakon sebenar. Sebagai contoh, Dwayne Johnson mempunyai “stunt double” nya sendiri iaitu sepupunya Tanoai Reed. Stunt double nya memiliki rupa paras dan fizikal yang hampir sama dengan Dwayne Johnson dan sering melakukan aksi-aksi babak merbahaya bagi pihak Dwayne.

Dwayne Johnson & Tanoai Reed

Disini kami kongsikan sebuah video dari laman web Screenrant yang menunjukkan 10 “Stunt Double” yang sanggup melakukan babak aksi merbahaya demi menjayakan babak-babak aksi.


Related posts

Penjahat Utama Kembali Dalam Trailer Kung Fu Panda 4

Kakimuvee

Trailer Leave the World Behind Menampilkan Barisan Pelakon Bintang

Kakimuvee

Filem Rompakan Komedi Netflix WINGWOMEN Akan Ditayangkan Pada 1 November Ini

Kakimuvee

Rowoon & Cho Yi-hyun Menjadi Pakar Perkahwinan Dalam Drama Terbaru ‘The Matchmakers’

Kakimuvee

THE EXORCIST: BELIEVER Akan Ditayangkan Di Pawagam Tempatan Pada 5 Oktober Ini

Kakimuvee

Rancangan Realiti Squid Game: The Challenge Akan Tiba Di Netflix Pada 22 November Ini

Kakimuvee