Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Video

10 “Stunt Double” Yang Sanggup Melakukan Aksi Merbahaya Demi Babak Aksi

Tidak semua pelakon-pelakon Hollywood yang mampu membuat sendiri aksi stunt mereka seperti yang dilakukan oleh Tom Cruise dan Jackie Chan yang gemar lakukan aksi merbahaya dan fizikal mereka sendiri.

Samada mereka betul-betul tidak mampu atau bagi mengelakkan kecederaan yang akan menyebabkan pengambaran tertangguh. Jadi bagi melakukan aksi-aksi merbahaya dan memerlukan penggunaan fizikal yang extreme, mereka akan menggunakan pelakon stunt atau dalam bahasa inggeris, “Stunt Double”

Mereka ini akan melakukan aksi-aksi yang cukup merbahaya dalam menghasilkan sebuah babak aksi yang cukup awesome. Dan kebanyakkannya dari mereka memiliki rupa paras dan fizikal yang hampir serupa dengan pelakon sebenar. Sebagai contoh, Dwayne Johnson mempunyai “stunt double” nya sendiri iaitu sepupunya Tanoai Reed. Stunt double nya memiliki rupa paras dan fizikal yang hampir sama dengan Dwayne Johnson dan sering melakukan aksi-aksi babak merbahaya bagi pihak Dwayne.

Dwayne Johnson & Tanoai Reed

Disini kami kongsikan sebuah video dari laman web Screenrant yang menunjukkan 10 “Stunt Double” yang sanggup melakukan babak aksi merbahaya demi menjayakan babak-babak aksi.

Related posts

[VIDEO] Klip Terbaru “The Batman” Papar Pertelingkahan Yang Mendebarkan

Kakimuvee

‘Deleted Scene’ “Hawkeye” Bocor Di Media Sosial, Menampilkan Kingpin & Clint Barton Sewaktu Kecil

Kakimuvee

VIVO Melancarkan ‘Shout it Out’, Filem Pendek Terinspirasi Berdasarkan Kisah Benar Seorang Atlet Para Yang Tekad

Kakimuvee

Saksikan Reaksi Ethan Hawke & Oscar Isaac Terhadap Trailer “Moon Knight”

Kakimuvee

[VIDEO] Nama Thanos Disebut Dalam ‘Deleted Scene’ Eternals

Kakimuvee

[VIDEO] Adam McKay Puji Kemahiran ‘Improv’ Ariana Grande Dalam “Don’t Look Up”

Kakimuvee