Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

10 K-Drama Terbaru Yang Ditayangkan Ogos Ini


Bulan Ogos menyaksikan banyak drama-drama menarik yang dinantikan-nantikan peminat, antaranya Zombie Detective, Forest of Secret 2 dan sebagainya. Disini, kami ingin kongsikan senarai drama-drama terbaru yang akan ditayangkan pada bulan ini.

Lonely Enough to Love

 • Pelakon: Ji Hyun Woo, Kim So Eun, Park Gun Il, Gongchan, Han Ji Wan, Kim San Ho, Son Ji Hyun, Cha Soo Yun, Ha Young, Noh Ji Hoon
 • Tarikh tayangan: 11 Ogos (Selasa @ 10.50pm di MBC)

Drama romantik ini adalah mengenai rakan serumah berusia 20-an dan 30-an yang tidak menginginkan sesuatu yang serius dan ingin menikmati kebebasan mereka, tetapi mereka juga tidak mahu bersendirian. Ji Hyun Woo berperanan sebagai Cha Kang Woo, seorang pakar psikatrik yang tampan dengan keperibadian yang pelik. Kim So Eun berperanan sebagai Lee Na Eun, seorang editor bebas yang telah mengatakan tiada janji temu sejak empat tahun yang lalu.

SF8

 • Pelakon The Prayer”: Lee Yoo Young, Ye Soo Jung, Uhm Hye Ran,
 • Pelakon “Manxin”: Lee Yeon Hee, Lee Dong Hwi, Nam Myung Ryul, Seo Hyun Woo
 • Pelakon “Galaxy Joan”: Kim Bo Ra, Choi Sung Eun, Yoon Jung Hoon, Kim Joo Ryung
 • Tarikh Tayangan: 14 Ogos (Jumaat @ 10.10PM di MBC)

Ditetapkan dimasa hadapan, “SF8” adalah siri antologi sains fiksyen yang berkisar tentang orang yang mengimpikan masyarakat yang sempurna melalui kemajuan teknologi, dan 3 episod pertama akan ditayangkan pada bulan Ogos.

“The Prayer” akan menceritakan kisah dunia yang dikendalikan oleh robot di mana seseorang mesti mati untuk orang lain terus hidup. “Manxin” berkisar pada aplikasi ramalan masa depan dengan ketepatan 96 peratus. “Joan’s Galaxy” adalah kisah pemuda yang pelik yang berlaku semasa bencana debu halus. Masyarakat dibahagikan kepada mereka yang “C”, yang mampu membayar vaksin, dan mereka yang “N”, yang hanya hidup sehingga mereka berusia 30 tahun tanpa vaksin.

Forest of Secrets 2

 • Pelakon: Cho Seung Woo, Bae Doona, Jeon Hye Jin, Choi Moo Sung, Lee Joon Hyuk, Yoon Se Ah, Park Sung Keun, Jeon Bae Soo, Choi Jae Woong, Song Ji Ho
 • Tarikh Tayangan: 15 Ogos (Sabtu dan Ahad jam 9:00PM KST di tvN)

“Forest of Secrets” menceritakan kisah pendakwa tanpa emosi Hwang Si Mok (Cho Seung Woo) dan pegawai polis yang baik hati Han Yeo Jin (Bae Doona) yang bergabung untuk menyelesaikan misteri tersembunyi dan menyiasat rasuah. Musim terbaru akan menyusul pertemuan mereka sebagai lawan dari situasi tegang yang melibatkan polis dan pejabat pendakwa.


When I Was the Most Beautiful

 • Pelakon: Im Soo Hyang, Ji Soo, Ha Seok Jin, Hwang Seung Eon, Park Ji Young, Kim Mi Kyung, Choi Jong Hwan, Lee Jae Yong, Jung Eun Pyo, Shin Yi, Seo Eun Woo
 • Tarikh Tayangan: 19 Ogos (Rabu dan Khamis jam 9:30 malam KST di MBC)

“When I Was the Beautiful” akan menceritakan kisah cinta yang memilukan tentang dua saudara lelaki yang mencintai wanita yang sama Oh Ye Ji (Im Soo Hyang), seorang seniman seramik yang mengimpikan kehidupan biasa. Ji Soo memainkan peranan sebagai Seo Hwan, seorang pereka seni bina yang jatuh cinta pada Oh Ye Ji pada pandangan pertama, sementara Ha Seok Jin sebagai Seo Jin, pemandu rali yang tidak akan berhenti untuk mendapatkan apa yang dia mahukan.

Do Do Sol Sol La La Sol

 • Pelakon: Go Ara, Lee Jae Wook, Kim Joo Heon, Ye Ji Won, Lee Soon Jae, Shin Eun Soo, Seo Yi Sook
 • Tarikh Tayangan: 26 Ogos (Rabu dan Khamis jam 9:30 malam KST di KBS2)

“Do Do Sol Sol La La Sol” adalah komedi romantis yang menceritakan kisah pemain piano bertenaga Goo La La (Go Ara) dan Sun Woo Joon (Lee Jae Wook). Mereka berkumpul di sebuah akademi piano yang disebut “La La Land” di sebuah desa kecil desa dengan rahsia dan kisah lampau yang mereka sembunyikan.

Alice

 • Pelakon: Kim Hee Sun, Joo Won, Kwak Si Yang, Lee Da In, Kim Sang Ho, Choi Won Young, Lee Jae Yoon, Hwang Seung Eon, Choi Jung Woo, Yeonwoo, Bae Hae Sun
 • Tarikh Tayangan: 28 Ogos (Jumaat dan Sabtu jam 10 malam KST di SBS)

“Alice” adalah sebuah drama sains fiksyen yang dibintangi oleh Joo Won sebagai Park Jin Gyeom, seorang detektif yang kuat dan berkarisma yang tidak mempunyai sifat ambil tahu. Satu-satunya tujuannya adalah untuk menangkap pelaku yang membunuh ibunya ketika dia masih sekolah menengah. Pada suatu hari, dia tiba-tiba bertemu dengan Yoon Tae Yi (Kim Hee Sun), yang mempunyai kemiripan yang luar biasa dengan ibunya.

Missing: The Other Side

 • Pelakon: Go Soo, Heo Joon Ho, Ahn So Hee, Ha Joon, Seo Eun Soo, Song Geon Hee, Kang Tae Joo, Moon Yoo Kang, Ji Dae Han, Kang Mal Geum
 • Tarikh Tayangan: 29 Ogos (Sabtu dan Ahad pada pukul 10:30 malam KST di OCN)

“Missing: The Other Side” adalah drama fantasi misteri yang ditetapkan sebuah kampung yang dihuni oleh jiwa orang-orang yang hilang ketika mereka masih hidup. Di sana, terdapat sekumpulan orang mencari mayat yang hilang dan berusaha untuk mengetahui apa yang berlaku kepada setiap mereka.

Do You Like Brahms

 • Pelakon: Park Eun Bin, Kim Min Jae, Kim Sung Cheol, Park Ji Hyun, Lee Yoo Jin, Bae Da Bin, Ye Soo Jung, Kim Jong Tae, Seo Jeong Yeon, Choi Dae Hoon.
 • Tarikh Tayangan: 31 Ogos  (Isnin dan Selasa di SBS)

“Do You Like Brahms?” akan menceritakan kisah cinta dan impian pelajar muzik klasik. Park Eun Bin akan memainkan peranan sebagai Chae Song Ah, pelajar tahun empat yang mengambil jurusan biola dan berusia tujuh tahun lebih tua daripada rakan-rakannya. Kim Min Jae mengambil peranan sebagai Park Joon Young, pemain piano genius yang telah menang di beberapa pertandingan antarabangsa.

The Secret Man

 • Pelakon: Kang Eun Tak, Uhm Hyun Kyung, Lee Chae Young, Yang Mi Kyung, Choi Jae Sung, Lee Il Hwa, Kim Hee Jung, Lee Jin Woo, Eru
 • Tarikh Tayangan: 31 Ogos (7:50 malam KST di KBS2)

“The Secret Man” mengikuti kisah Lee Tae Poong (Kang Eun Tak) yang terselamat dalam kemalangan dan memiliki kecerdasan seorang kanak-kanak berusia 7 tahun. Drama ini akan meneroka proses membalas dendam dan hubungannya dengan saudara kembar Han Yoo Jung (Uhm Hyun Kyung) dan Han Yoo Ra (Lee Chae Young).

Zombie Detective

 • Pelakon: Choi Jin Hyuk, Park Ju Hyun, Im Se Joo, Lee Jong Ok, Hwang Bo Ra, Ahn Se Ha, Park Dong Bin, Kwon Hwa Woon, Tae Hang Ho, Bae Yoo Ram,
 • Tarikh Tayangan: 31 Ogos (Isnin dan Selasa jam 9:30 malam KST di KBS2)

“Zombie Detective” adalah kisah komedi mengenai zombie Kim Moo Young (Choi Jin Hyuk) yang menjadi seorang detektif dan berputus asa dalam mencari kebenaran tentang masa lalunya. Park Ju Hyun akan memainkan peranan sebagai Gong Seon Ji, seorang penulis untuk program kewartawanan penyiasatan dengan optimisme, ketabahan, dan rasa keadilan yang tiada tandingannya.

Sumber: Soompi


Related posts

K-Drama Jenayah CRUSH Akan Ditayangkan Di Disney+ Hotstar Pada 13 Mei Ini

Kakimuvee

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024

Kakimuvee

Kdrama Balas Dendam Terbaru The Impossible Heir Akan Tayang Di Disney+ Hostar Pada Februari Ini

Kakimuvee

Rancangan Realiti Single’s Inferno Akan Kembali Pada 12 Disember Ini

Kakimuvee

Trailer Pertama Sweet Home Musim 2 Telah Didedahkan

Kakimuvee

Netflix Kongsi Klip Terbaru “Castaway Diva” Park Eun Bin

Kakimuvee