Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

10 Drama Jepun Yang Korang Boleh Stream Di Netflix [PART 1]

Selalunya Kakimuvee akan kongsi info tentan drama-drama Korea, kali ini kita pergi jauh sedikit ke timur, iaitu negara Jepun. Walaupun drama Jepun tidak sepopular drama Korea, masih terdapat drama Jepun yang menarik untuk ditonton. Jadi sini, kami ingin kongsikan beberapa drama Jepun yang anda boleh stream di Netflix. 

1. Re:Mind

Sebelas rakan sekelas sekolah menengah bangun di sebuah bilik gaya Eropah lama, dan mendapati diri mereka duduk di meja makan yang besar, dengan kaki mereka diikat ke lantai. Takut akan kehidupan mereka, gadis-gadis itu berusaha untuk mengetahui mengapa mereka berada di sini dan bagaimana untuk melarikan diri, sebelum terlambat.


Link: Netflix/Re:Mind

2. Erased

Selepas ibunya dibunuh, artis manga merentas masa ke 18 tahun yang lalu. Sekiranya dia melakukan sesuatu dengan betul, bukan sahaja dia akan menyelamatkan ibunya, dia juga akan menyelamatkan tiga rakan masa kecilnya yang dibunuh oleh pembunuh yang sama.

Link: Netflix/Erased

3. Million Yen Women

Lima wanita cantik tetapi misteri bergerak bersama novelis yang tidak popular. Mereka membayarnya sejumlah satu juta yen sebulan sebagai sewa. Sebagai pertukaran, dia tidak dibenarkan bertanya kepada mereka mengenai diri mereka atau memasuki bilik mereka. Suatu hari, satu kejadian berlaku yang mengubah segalanya.

Link: Netflix/MillionYenWomen

4. Switched

Seorang gadis sekolah menengah yang popular telah bangun dari tidur dan mendapati dirinya dalam badan rakan sekelasnya yang tidak popular. Lebih rumit pemilik baru badannya itu tidak berniat untuk menukar semula badan mereka.

Link: Netflix/Switched

5. Good Morning Call

Seorang gadis sekolah menengah berpindah ke apartmennya sendiri di bandar, tetapi tanpa disangka akhirnya terpaksa berkongsi dengan budak lelaki paling popular di sekolahnya. Ketika mereka berusaha untuk merahsiakan hubungan hidup mereka dari semua orang di sekeliling mereka, perasaan mula berkembang.

Link: Netflix/GoodMorningCall

6. BORDER

Setelah mengharungi pengalaman hampir mati, seorang polis yang tabah tiba-tiba dapat melihat dan bercakap dengan si mati. Dia menggunakan kemampuan baru yang gelap ini untuk melanjutkan penyelidikannya, mendapatkan bantuan dari mangsa sendiri untuk menyelesaikan kes pembunuhan.

Link: Netflix/BORDER

7. Midnight Diner: Tokyo Stories

Di lorong belakang jalan yang sibuk di Tokyo, terdapat izakaya kecil dengan waktu operasi yang pelik — 12 pagi hingga 7 pagi. Dijalankan oleh Guru yang baik tetapi sangat misteri yang memasak apa sahaja permintaan pelanggannya, kedai makan ini dikunjungi oleh orang-orang dari pelbagai lapisan masyarakat. Pelajari kisah mereka kerana mereka mendapat keselesaan dalam makanan mereka.

Link: Netflix/MidniteDiner

8. Samurai Gourmet

Setelah menjalani kehidupan yang sibuk, seorang pesara telah menemui kembali kegembiraan sederhana menikmati makanan dan minuman yang enak. Ketika dia menemui semangat hidup yang baru dengan hanya memakan apa yang dia mahukan, dia juga berhubungan dengan pejuang batinnya di sepanjang jalan.

Link: Netflix/SamuraiGourmet

9. Atelier

 

Baru tamat belajar di sebuah kolej, seorang yang mengelar dirinya “fabric geek” tanpa minat dalam fesyen mendapat pekerjaan di Emotion, sebuah syarikat yang mengkhususkan pembuatan pakaian dalam mewah buatan tangan. Dia dengan cepat mengetahui bahawa dia akan memerlukan pertolongan untuk menyesuaikan diri dan bertahan dalam industri ini.

Link: Netflix/Atelier

10. The Many Faces of Ito

Setelah menyedari bahawa empat wanita berpacaran dengan lelaki yang sama, seorang penulis skrip yang pernah popular memanipulasi mereka untuk berkongsi cerita dengannya, sehingga dia dapat menulis siri TV baru berdasarkan pengalaman mereka, dengan harapan dapat merebut kembali kejayaannya yang lalu.

Link: Netflix/TheManyFacesofIto

Sumber: Say

Related posts

THE ZONE: Survival Mission, Rancangan Varieti Korea Baharu Akan Tiba Pada Disney+ Hotstar Day

Zulaikha

Pelakon “Itaewon Class,” “Love In The Moonlight,” & “The Sound Of Magic” Bersatu Dalam Poster Untuk Rancangan Varieti Baharu

Zulaikha

“How Do You Play?” No. 1 Dalam Ranking Reputasi Jenama Rancangan Variety Untuk Bulan Ogos

Zulaikha

“Emergency Declaration” Lepasi 1 Juta Penonton Dalam Tempoh Kurang 4 Hari

Zulaikha

“Hansan: Rising Dragon” Berjaya Lepasi 4 Juta Penonton

Zulaikha

“Alchemy of Souls” Akan Berehat Seminggu

Zulaikha

1 comment

chikebum Oktober 15, 2020 at 2:12 am

many face of ito ada ikeda elaiza hihihihi

Reply

Leave a Comment